Ajans Beşiktaş olarak ısrar ediyoruz! Süper Lig’de sadece son hafta değil, tüm haftaların VAR kayıtları açıklansın!

Ajans Beşiktaş olarak ısrar ediyoruz! Süper Lig’de sadece son hafta değil, tüm haftaların VAR kayıtları açıklansın!

Spor kamuoyu şu sıralar ses kaydı yayınlama tartışması yaşıyor. Ajans Beşiktaş, hakem tartışmalarını açıklığa kavuşturacak bir öneri öne sürüyor.

Ajans Beşiktaş - Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında 1-1 sonuçlanan Konyaspor maçının ardından verilen penaltı kararına tepki göstermiş ve Mustafa Cengiz, maçın hakemi Hüseyin Göçek ile VAR hakemi Halis Özkahya arasındaki diyalogların yayınlanmasını istemişti.

Bunun üzerine MHK, Galatasaray-Konyaspor maçının 87. dakikasında hakem Hüseyin Göçek ile VAR hakemi Halis Özkahya arasındaki diyaloğu yayınlanmıştı.

Bilindiği üzere VAR sistemiyle ilgili her türlü karar, IFAB (Uluslararası Futbol Birliği Kurulu) tarafından alınıyor. Dolayısıyla bu ses kayıtlarının dışarı aktarılması da ancak IFAB'ın izniyle gerçekleşebilir. MHK'nın da bu ses kaydını izin alarak yayınlayıp yayınlamadığı bilinmiyor. 

"İzin alındı ise neden başka tartışmalı maçlar için ses kaydı yayınlanmadı?" sorusunu sormak da hakkımız!

Öte yandan Yusuf Namoğlu başkanlığında toplanan Merkez Hakem Kurulu, FIFA hakemleri Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya'ya VAR sistemi performanslarının yeterli bulunmadığından dolayı ikinci bir değerlendirmeye kadar müsabaka hakemliği ile VAR görevleri verilmemesini kararlaştırmıştı.

Galatasaray'ı "koruduğu" iddiasıyla MHK'ya tepkiler sürerken, sosyal medyada bir çok takımın taraftarı da "GS'nin Oyuncağı TFF" hashtag'ini destekleyen tweetler atıyor.

Çarşı grubu da @forzabesiktas hesabından "Süper Ligin 14 Haftalık VAR konuşmaları deşifre edilsin! Beşiktaş nasıl katledildi, puanları nasıl gasp edildi bilmek istiyoruz!" açıklaması yaptı.

Biz de Ajans Beşiktaş olarak ısrar ediyoruz! 

Süper Lig’de sadece son hafta değil, tüm haftaların VAR kayıtları açıklansın!

Hakemler maçlarda kararları verirken nasıl bir diyalog kurmuşlar, hangi "hataları" yapmışlar, tüm takımların taraftarları ve spor kamuoyu öğrenmiş olsun!

Etiketler :