Alvaro Negredo kimdir?

Alvaro Negredo kimdir?

Beşiktaş'ın bir süredir görüşme halinde olduğu ve yakın zamanda Beşiktaş'a transfer olması beklenen Alvaro Negredo'yu yakından tanıyalım.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş yaklaşık 1 aydır Alvaro Negredo ile görüşme halindeydi. Son olarak Valencia'nın yüksek maaşı sebebiyle kiralık göndermeye sıcak baktığı Alvaro Negredo, Beşiktaş forması giymeye çok yakın. Peki Alvaro Negredo kimdir?

20 Ağustos 1985 tarihinde İspanya'nın başkenti Madrid'de doğan Alvaro Negredo futbola ilk adımını Escuela Fútbol A.F.E'de attı. Ardından Rayo Vallecano altyapısında 3 yıl geçiren Negredo, 2004'te kendini Real Madrid altyapısında buldu.

2007 yılında 3 milyon euro ve geri satın alma opsiyonu karşılığında Almeria'ya giden Negredo, iki sezonda çıktığı 70 maçta 32 gol atınca 5 milyon euro bonservis bedeli ile tekrar Real Madrid'e döndü. Negredo 2009 yazında hazırlık kampını Real Madrid ile geçirdi. Real Zaragoza veya Hull City'e gitmesi beklenen golcü futbolcu, 15 milyon euro karşılığında Sevilla'nın yolunu tuttu.

ALVARO NEGREDO NASIL BİR FUTBOLCU?
1.86m boyundaki Alvraro Negredo, güçlü ve mücadeleci yapısı ile dikkat çekiyor. Bir santraforda aranacak kafa vuruşu ve bitiricilik gibi özelliklerin yanı sıra rakipleri yıpratan gücü ve arzusu, takımına büyük avantaj sağlıyor. Topu saklayan ve ileride tutan, bu sayede takımının da ileri çıkmasını ve hücumda yerleşmesini sağlayan Negredo, gol formunu yakaladığı zaman durdurulamaz bir santrafora dönüşüyor.

ALVARO NEGREDO NE YAPTI?
31 Ağustos 2009 tarihinde Sevilla adına ilk maçına çıkan Vallecas Canavarı lakablı Negredo, ilk golünü de iki hafta sonra Osasuna karşısında kaydetti. Takımdaki ilk yılında Luis Fabiano ve Frederic Kanoute ile forma savaşı veren İspanyol golcü, bu yüzden oldukça düzensiz forma şansı bulabildi. 12 haftalık gol orucunun ardından 10 Mayıs 2010'da tekrar golünü atan ve ardından açılan Negredo aynı sezon 3 kez kırmızı kart gördü. Yıldız golcü sezonu 13 golle tamamladı.

Ardından gelen sezonlarda takımın as santraforu olan Negredo geçirdiği 3 sezonda sırasıyla 26, 14 ve 31 gol attı. Adı sıkça Avrupa'nın devleri ile anılmaya başlanan Alvaro Negredo 25 milyon euro karşılığında Manchester City'e transfer oldu.

Manchester City'de yıla çok iyi başlayan Negredo'nun golleri Ocak ayından sonra durdu. Gol bulamayan Negredo yine de sezonu tüm kulvarlarda çıktığı 47 karşılaşmada attığı 21 golle bitirdi. Manchester City o yıl İngiltere Premier Lig ve İngiltere Lig Kupası zaferleriyle tamamladı. Performansı yetersiz bulunan Negredo, yeni sezon öncesi Valencia'ya kiralandı. İlk yılında forma giydiği 34 maçta yalnız 6 gol atmasına rağmen Valencia yıl sonunda Negredo'yu 28 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı.

Ekim 2015'te dönemin Valencia teknik direktörü Nuno Espirito Santo'nun taktik anlayışını eleştiren yıldız golcü, sezon boyunca düzenli forma şansı bulmakta zorlandı. Yine de yılı 40 maçta forma giyerek tamamlayan Negredo toplam 12 gol kaydetti. Negredo yaz transfer sezonunda Middlesbrough'ya kiralandı. Alvaro Negredo, geçen sezon Middlesbrough forması ile çıktığı 39 maçta 10 kez rakip fileleri havalandırdı ve 5 de asist yaptı. (Goal)

Etiketler :