ANALİZ | İçimizdeki Fransızlar!

ANALİZ | İçimizdeki Fransızlar!

Galatasaray'ın, Beşiktaş'ın UEFA'dan elenmesinin ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşım sert tepki görmeye devam ediyor.

Ajans Beşiktaş - UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final maçında Lyon'a penaltılarla yenilerek elenen Beşiktaş; sadece Fransızlar'ı değil, içerdeki Fransızlar'ı da mutlu etti.

Beşiktaş'ın elenmesinin ardından farklı açıklamalar yaparak Beşiktaş'ın Avrupa'da Türkiye'yi temsil eden tek takım olduğunu unutanlar ve ülke puanına katkı sağladığını düşünemeyenler, kendi yaptıkları açıklamaların altında ezildi.

Galatasaray'dan kupa "heykeli" paylaşımı

Bu paylaşımların belki de en dikkat çekenlerinden biri, Galatasaray Kulübünün yaptığı paylaşım oldu. Sabah saatlerinde twitter hesabından "Günaydın Galatasaray Ailesi" diyerek Beşiktaş'a gönderme yapmaya (!) çalışan Galatasaray, görsel olarak ise UEFA Kupasını kaldıranların bazılarının terör örgütü üyeliğinden aranması nedeniyle sadece kupanın heykelini kullanabildi.

gs-kupa-tweet.jpg

Beşiktaş kulübü ise bu paylaşımın ardından "Başımız dik, gururla yolumuza devam ediyoruz ŞEREFLİ Beşiktaş ailesi" yazarak Süper Lig'de Galatasaray'ın dördüncü olduğu puan durumunu paylaştı.

besiktas-tweet.jpg

"Lyon bana ne yapardı demiyorsun"

Galatasaray'ın bu paylaşımına en sert tepkilerden birini de Sabah Gazetesi yazarı Bülent Timurlenk, yine sosyal medyadan verdi. Sarı-krmızılı ekibin başkanı Dursun Özbek"i de eleştiren Timurlenk "Batırıp Avrupa'ya alınmadığın sezonda Beşiktaş elenince 2000'i resmi hesaptan hatırlatıyorsun. 'Lyon bana ne yapardı, derbim var' demiyorsun. Ezeli rakiplerinin mutsuzluğundan, kendine mutluluk damıtacak kadar mutsuz musun Galatasaray? Borçlar küçültmez, ödenir ama vizyonsuzluk batırır" dedi.

Çebi de sert konuştu

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi de Radyospor'da katıldığı programda "Galatasaray kulübünün canı sağolsun, böyle eğlenmeyi kendilerine layık gördülerse hayırlı olsun. Ligde içinde bulundukları durumu bu şekilde telafi etmek istiyorlarsa, böyle yapmaları normal. Galatasaray taraftarları da durumun farkında, geçmişle övünmek herkesin hakkı ama böyle yaparlarsa daha da geriye giderler. Ben hiç bir şekilde kaale almıyorum, eğlenmek istiyorlarsa ligde bulundukları konuma baksınlar. Şuan sadece lige konsantreyiz, daha başaracak çok şeyimiz var biz bunu düşünüyoruz" dedi.

"Büyük işler yaparken küçük şeylerle uğraşmıyoruz"

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş de Lyon maçının ardından bu konuda sorulan bir soruya "Kaos, kavga, gereksiz spekülasyon peşinde olmadık. Bunlar doğru değil. Kim ne diyor bakmam. Genel fikrimi söyleyeyim. Biz kendimizi ve ülkemizi temsil ediyoruz. Hem davranış, hem de oyun olarak. Büyük işler yapmak istiyoruz. Büyük işler yaparken küçük şeylerle uğraşmamanız gerekiyor. Büyük insanlar büyük işlerle, küçük insanlar küçük işlerle uğraşır. Ancak söz ettiğiniz Fenerbahçe ve Galatasaray ise onlar da büyük camia. Bazıların söylediklerini büyük camiaların önüne koymak doğru değil" diyerek cevap vermişti.