Babası Cenk Tosun transferinin perde arkasını anlattı

Babası Cenk Tosun transferinin perde arkasını anlattı

Beşiktaş formasıyla iki şampiyonluk yaşayan ve Everton'a transferiyle de 22 milyon Euro kazandıran Cenk Tosun, 5 aylığına geri döndü. Beşiktaş'a yeniden kiralık olarak dönüşünün perde arkasını babası Şenol Tosun, anlattı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş formasıyla iki şampiyonluk yaşayan ve Everton'a transferiyle de 22 milyon Euro kazandıran Cenk Tosun, 5 aylığına geri döndü.

Milli futbolcu, CSKA Moskova ile anlaştığı halde, Beşiktaş devreye girince düşünmede kararını değiştirdi. Cenk Tosun'un Beşiktaş'a yeniden kiralık olarak dönüşünün perde arkasını babası Şenol Tosun, anlattı.

CSKA ile anlaşmıştık

Şenol Tosun, "Cenk'e İspanya'dan Celta Vigo, İtlay'dan Torino, Fransa'dan St. Etien ve Rusya'dan da CSKA Moskova teklif yaptı. Geçen hafta CSKA ile anlaştık. Başkan, teknik direktör hepsi Cenk'i aradı ve anlaştı. Cenk de Everton'dan eski takım arkadaşı olan Nikola Vlasic ile görüş Moskova'daki ortam için bilgi de aldı" dedi.

1.1 milyon Euro alacak

Daha sonra devreye Beşiktaş'ın girdiğini söyleyen Tosun, "Geçen hafta başkan Ahmet Nur Çebi aradı. Sağ olsun her zaman da arar sorar.

Başkan Cenk'ten Beşiktaş'a gelmesini istedi. Cenk de 'Yok' diyememiş.  Başkana 'Siz Everton ile anlaşın ben gelirim' demiş.
Medyada bazı rakamlar yazılıyor çiziliyor ama ben size gerçeğini söyleyim: Kalan 5 aylık dönem için Cenk'in Everton'dan alacağı maaş 1 milyon 250 bin Euro. Cenk, başkan Çebi '1 milyon 100 bin verin, 150 bin Euro'yu da şampiyon olursak başarı primi olarak verirsiniz. Olmazsa da canınız sağ olsun. 150 bin Euro beni zengin de etmez fakir de' dedi... Araya hiç menajer falan girmedi. Bu şekilde anlaştılar"
diye konuştu.

Ailesi için de çok iyi oldu

Beşiktaş'a bu dönem geri dönmenin Cenk'in hiç aklında olmadığını belirten Şenol Tosun, "Ailesi için de iyi oldu. Pandemi nedeniyle çocukları ve eşi İngiltere'de biraz sıkılıyorlardı. Cenk, Moskova'ya gitseydi tek başına gidip, otelde kalacaktı. Ama Türkiye'de evimiz de var. Ailesi için de bu transfer daha iyi oldu. Takımı zaten tanıyor, bir çoğu arkadaşı. Zaten Sergen Yalçın hocayla da Gaziantep'te birlikte çalıştılar.İnşallah yine başarılı olur" dedi. (Ajansspor - Erdal Cömert)

Etiketler :