Beşiktaş akıllarına kazındı! Islıklar, baskı ve üst seviye bir atmosfer

Beşiktaş akıllarına kazındı! Islıklar, baskı ve üst seviye bir atmosfer

Beşiktaş'ı eleyen Lyon'un aklında siyah-beyazlı tribünler ve Vodafone Arena'nın büyüsü kaldı.

Ajans Beşiktaş - Olympique Lyon, tarihinde ilk kez Avrupa Ligi’nde yarı finale kalırken, en büyük gündem konuları Vodafone Arena oldu. Fransız ekibinin futbolcuları, maç çıkışında mixed zoneda gazetecilere tek tek değerlendirme yaptı.

Lyon’lu yıldızlar siyah-beyaz tribünleri övgü dolu sözlerle tarif etti. İlk olarak kaleci Anthony Lopes, “Müthiş bir ambiansta maç oynadık. Kulaklarımız öyle tıkandı ki düdükler bile duyulmuyordu. Top bizdeyken müthiş bir ıslık vardı” derken, orta saha Lucas Tousart, “Çok özel bir atmosferde, çok zor bir maça çıktık. Gürültülü tezahüratlar, ıslıklar ve çok yüksek bir desibel miktarı” yorumunu yaptı.

Avrupa’nın en iyisi

Mathieu Valbuena da Vodafone Arena’daki ortamı fantastik diye tanımlayıp, “Kulağınız tıkandı değil mi? Harika bir atmosfer ve ortam vardı. Ben daha önce eski statlarına gelmiştim. Bana göre Avrupa’nın en iyi taraftar topluluğu” ifadelerini kullandı.

Sağ bek Morel de çok yoğun bir atmosfere çıktıklarını vurgulayıp, “Çok büyük bir atmosferdi. Kariyerimde gördüğüm en güzel ortamlardan biriydi. Bu ortamda oynamak eğlenceliydi” diye konuştu. Lyon’un stoperi Diakhaby de, “Penaltı atışlarında taraftarlar çok baskı kurdu. Çok özel bir ortamdı” dedi.

‘Sıcak bir atmosfer’

Olympique Lyon hocası Bruno Genesio da Fransız gazetecilere yaptığı değerlendirmede Beşiktaş taraftarına övgülerde bulundu. Vodafone Arena’da sıcak bir ortam olduğunu anlatan Genesio, “Atmosfer çok yoğundu. Ancak taraftarlardan bize karşı bir sıkıntı ya da saygısızlık olmadı. Son derece güzel ve üst seviye bir atmosferdi” dedi. (Milliyet)