"Beşiktaş galibiyet için sahaya çıkacak"

"Beşiktaş galibiyet için sahaya çıkacak"

Sözcü Gazetesi Beşiktaş muhabiri Ali Aydın derbiyi değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş Özel - Ali Aydın, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini değerlendirdi. İşte tecrübeli gazetecinin açıklamaları:

"İki takım için de önemli bir derbi. Beşiktaş, bir maç eksiğiyle 1 puan önde. Beşiktaş bu puan farkını 4 puana çıkarmak için sahaya çıkacak. Fenerbahçe ise son 4 haftada Şampiyonlar Ligi'ne gitmek için mücadele verecek. Güzel bir derbi bekliyoruz ama Advocaat derbilerde takımını kontrollü oynatıyor. Bundan dolayı pek güzel bir derbi olmayabilir. Umarım yılın son derbisinde seyirciler güzel bir maç seyreder.

"Beşiktaş'ın en büyük artısı Vodafone Arena"
"Beşiktaş taraftarı stat açıldıığından beri takımı yalnız bırakmıyor. Yenilenen statta baskı, İnönü'ye oranla daha fazla olmaya başladı. Bu sezon 28 binin altına hiç inmedi. Hazırlık maçlarında bile stat doluydu. Taraftarın müthiş bi organize olup rakibi baskı altına alacağını düşünüyorum. Beşiktaş'ın en büyük artısı Vodafone Arena."

"Başakşehirli oyuncular çok stresli"
"Başakşehir'in galip gelmesi Beşiktaş'ın oyun planını değiştirmez. Başakşehirli oyuncular Beşiktaşlı oyunculardan daha stresli. Attıkları golde sevinç, Beşiktaş'tan daha fazla stresli olduğunun göstergesi."

"Beşiktaş atak ve baskılı oynar"
"Beşiktaşı favori gösteriyorlar ama bu bir derbi. Fenerbahçe, Fenerbahçe'dir herşey olabilir. Geçmişte bu tür maçlar var. Beşiktaş atak oynar, baskılı oynar, kontrolü Fenerbahçe'ye bırakmaz. Fenerbahçe, Galatasaray maçındaki gibi, Türkiye Kupası'ndaki Beşiktaş maçındaki düşünce ile sahaya çıkacaktır."