Beşiktaş'a transferi iptal olmuştu! Yeni adresi şaşırttı

Beşiktaş'a transferi iptal olmuştu! Yeni adresi şaşırttı

Southampton'a geri dönmesinin ardından ismi birçok takımla anılan ve son olarak Celtic'in talip olduğu iddia edilen Lyanco'nun yeni takımı belli oldu.

Beşiktaş, transfer döneminin hareketli günlerinde Southampton ile Lyanco transferi konusunda uzun süren pazarlıkların ardından anlaşmıştı. Ancak Brezilyalı savunmacının sağlık kontrollerinde diz kıkırdağında tespit edilen sorun nedeniyle transfer gerçekleşmedi. İkinci kez sağlık kontrollerine alınan oyuncunun sakatlığının riskli bulunmasının ardından, Beşiktaş transferden vazgeçme kararı aldı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, transfer süreci hakkında yaptığı açıklamada, oyuncunun özel durumu nedeniyle transferin gerçekleşmediğini belirtti. Güneş, "Lyanco'nun çok istememize rağmen özel bir durumu var herhalde. Onu gidince konuşacağız ama yine de görüşüyordular. Ne yaptılar bilmiyorum son durumunu. Bana gelen haber öyleydi." ifadelerini kullandı.

Lyanco'nun transferiyle ilgili olarak Beşiktaş'ın oyuncuya 10-15 maç kaçırması halinde fesih maddesi koydurma talebinde bulunduğu ancak oyuncunun bu talebi reddettiği belirtildi. Brezilyalı stoper, geçen sezon Southampton'da sakatlık yaşamadan önemli maçlarda görev yapmıştı.

Transfer sürecinin ardından Lyanco'nun yeni takımı belli oldu. Brezilyalı oyuncu, Katar ekibi Al Gharafa'ya transfer oldu. Lyanco'nun Katar macerasına ilişkin resmi açıklamanın kısa süre içinde yapılması bekleniyor.

Lyanco, kariyeri boyunca Southampton dahil çeşitli takımlarda forma giydi. Geçen sezon Premier Lig ve diğer turnuvalarda toplam 30 maçta görev alarak 1 gol ve 2 asistle katkı sağladı. Başarılı oyuncunun transfer piyasa değeri ise 3.5 milyon Euro olarak gösteriliyor. (Fanatik)