Beşiktaş’ın logosundaki Türk bayrağı için Spor Bakanlığı'ndan açıklama

Beşiktaş’ın logosundaki Türk bayrağı için Spor Bakanlığı'ndan açıklama

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Eskişehir Demirspor Başkanı Mehmet Ali Hünerliler’in kulüp logolarından Türk bayrağının çıkarılmasını istemesi üzerine başlayan tartışmada gözler Spor Bakanlığı'ndaydı.

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Eskişehir Demirspor Başkanı Mehmet Ali Hünerliler’in logolardan Türk bayrağının çıkarılmasının istendiğine dair açıklaması gözleri Beşiktaş’a çevirdi. Radyospor’a dün açıklamalarda bulunan Hünerliler, 26 Nisan 2022’de yürürlüğe giren Spor Kulüpleri ve Federasyonları Yasası çerçevesinde Eskişehir İl Spor Müdürlüğü’nün kendilerinden logolarındaki Türk bayrağını çıkarmaları gerektiğini söylediğini aktardı. Hünerliler, benzer durumda Beşiktaş, Kasımpaşa ve Karşıya Kulüpleri’nin de olduğunu söyledi.

Beşiktaş Kulübü’ne bilgi gitmedi

Konuya ilişkin Beşiktaş Kulübü kaynakları “Bize bu yönden bir değişiklik talebi iletilmedi” bilgisini paylaştı.

Bakanlıktan Türk bayraklı logo açıklaması

Ajansspor’un bakanlıktan aldığı bilgiye göre yasanın yürürlüğe girmesinden önceki dönümde kurulmuş olan hiçbir kulübün logosunda herhangi bir değişikliğe gitmesi söz konusu değil. Yani kanunun bu konuda geriye işletilmeyecek. Bu durumda logosunda ay yıldızlı Türk bayrağı olan Beşiktaş, Kasımpaşa, Karşıyaka, Bursaspor, Eyüpspor, İstanbulspor ve Eskişehir Demirspor’un bir değişiklik yapmasına gerek yok.

Logolarına Türk bayrağını neden koydular?

Karşıyaka, Kasımpaşa ve Beşiktaş’a Türk bayrağını logoda kullanma hakkı devlet tarafından tanınmıştır. Atatürk’ün 1926’daki ziyaretinde sonra Karşıyaka’ya, 1948 Olimpiyatları’nda güreşçilerinin kazandığı altın madalyalar nedeniyle Kasımpaşa’ya ve 1952’de Yunanistan ile oynanan maçta Türk Milli Takımı’nı temsil etmesi nedeniyle de Beşiktaş’a ambleminde Türk bayrağı taşıma hakkı verilmiştir. (Ajansspor)