BJK Kadın Futbol Takımı oyuncusu Yağmur Uraz, Beşiktaş Dergisi'ne yazdı

BJK Kadın Futbol Takımı oyuncusu Yağmur Uraz, Beşiktaş Dergisi'ne yazdı

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı oyuncularında Yağmur Uraz, ''Sporda cinsisiyetçilik'' konusuyla ilgili Bşeiktaş Dergisi'ne yazdı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Kadın Futbol Takımı oyuncularında Yağmur Uraz, ''Sporda cinsisiyetçilik'' konusuyla ilgili Bşeiktaş Dergisi'ne yazdı. İşte Yağmur Uraz'ın yazısı;

''Türkiye’nin en çok kavga, gürültü ve şiddet olaylarının yaşandığı bir mahallede büyüdüm. Gün içerisinde birçok kavgaya, şiddete, sözlü tacize şahit oldum. Tüm bu ortamlara rağmen evimin içinde çok farklı bir durum vardı. Aile içi sorunlarımızın çoğu iletişim yoluyla çözülüyordu. Bunların doğrultusunda bir insanın içindeki şiddet eğiliminin öncelikle doğduğu, büyüdüğü ve yaşadığı aile ortamıyla bağlantılı olduğunu düşünüyorum.

Kadının toplumdaki rolü, erkeklerin gözünde ayrı, annelerin gözünde ayrı. Ben bunun tamamen ebeveynlerin erkek çocuklarını ayrıcalıklı büyütmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Mesela 'Erkektir, o yapar' düşüncesi kalıplaşmış artık. Bu düşünceyi yıktığımızda bir şeyleri değiştirebileceğimize inanıyorum.

Şiddete hayır

Sadece erkeğin kadına değil, insanın insana, insanın hayvana uyguladığı sözlü, fiziksel şiddetin hepsine karşıyım.

Dünya alışılmışın dışında çok zor ve farklı bir süreç geçirdi. Birçok çift, birçok aile hiç olmadığı kadar bir arada zaman geçirmek zorunda kaldı. Bu süreç bazılarına iyi geldi, bazılarına ise hiç iyi gelmedi. Özellikle kadın-erkek arasındaki şiddet gündemlerine daha çok rastladık.

Tüm bunları göz önüne aldığımızda ülkemizdeki şiddet olaylarının tamamen bitmesi için, karşılaşılan sorunları iletişim yoluyla çözülmesini, konuşmaların çözüm odaklı yapılmasını ve kendi değerlerimizi kaybetmeden bir yaşam sürdürülmesini temenni etmeliyiz.

Kadın her branşa yakışır

Sporun dini, dili, ırkı, cinsiyeti yoktur. Ülkemizde olan branşlarda cinsiyet ayrımı yapılmaksızın, o spora yakıştırılmaktan ziyade o sporun içinde sergilediği yeteneğinin konuşulmasından yanayım. Kadının olduğu her yer güzeldir ve her branşa da yakışır. Maalesef ülkemizde hâlâ futbolun sadece erkeklere has bir oyun olduğu düşüncesinde olan insanlar mevcut. Bu kişiler çok şanssız çünkü BJK Kadın Futbol Takımı’nı henüz izlememişler. Futbolun kadınlarla çok güzel olduğunu, çok da iyi oynadıklarını görmekten mahrum kalmışlar. Bu kişileri sezonumuzun başlamasıyla ilk maçımızda seyirci olarak görmek isteriz.''

Etiketler :