"Bu tarihin devamı da var"

"Bu tarihin devamı da var"

Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı Kenan Başaran, Beşiktaş-Porto maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İki stoperinin arasından oyunu başlatanTolgay’ın kaleye uzak mesafede kalması ve uzun top tercihleri Beşiktaş’ın olgun atak sayısını sekteye uğrattı. Porto’daysa Brahimi orta alanda buluştuğu her topla ceza alanına yüklendi veya topu aktardı. Beşiktaş’ın şeklen bu pozisyondaki adamı Talisca ise ‘Aylak Adam’ gibi gezdi tozdu. Şeytan tüyü taşıdığı için de golü atan isim oldu. Ama gol gönüllerde pozisyonu yoktan var eden Cenk Tosun’undur.

İkinci yarıya Güneş, Tosic-Medel değişikliğiyle girdi. Bu esasen şaşırtıcı bir hamle değildi. Zira Sırp futbolcu pozisyon hatalarının dışında iki üç pozisyonda topu çok riskli kullandı.

45-60 arası Beşiktaş, çılgın şekilde Porto’yu resmen kalesine hapsetti. Savunmasını orta alana kadar çıkardı Güneş. Beraberliğin yettiği Beşiktaş’ın bu riski alması Güneş’in kendisini
hâlâ korkak görenlere verdiği bir cevaptı sanki.

KIRILMA ANI

Babel’in direkten dönen topu kırılma anlarındandı. Porto’nun baskıyı kırıp Ricardo ile inanılmaz bir golü kaçırması da müthiş bir kırılma anıydı.

Son 20 dakikada taraflar beraberliğin iyi sonuç olduğuna kanaat getiren bir dikkatle oynadı.

2012’den itibaren ekilen tohumların dün ikinci hasadı yapıldı. Son iki yılda ligde alınan şampiyonluk ve geçen sezon acı da olsa bu ligde elde edilen büyük tecrübe dünkü tarihi başarıyı getirdi Beşiktaş için. Türkiye için de elbet.

Beşiktaş’ın bu gruptan çıkacağına olan inancımı ilk Porto maçında dile getirdim ve “Bu sene bu tarih yazılacak” dedim.

Ve dün gece Beşiktaş, makus talihini de yenerek, kendi tarihinde önemli bir kilometre taşını geçti. Devamı gelecek... Tebrikler Güneş, tebrikler Beşiktaş...

MAÇIN ADAMI: CENK TOSUN

ADRIANO da, Pepe de, Tolgay da dün gecenin adamı olmaya aday. Ancak yoktan var ettiği pozisyondaki ısrarı ve becerisiyle beraberlik golünü attıran Cenk Tosun’un yeri illaki ayrı. (Hürriyet/Kenan Başaran)

Etiketler :