"Cumayı bırak, Salı'ya bak"

"Cumayı bırak, Salı'ya bak"

Vatan Gazetesi Spor Yazarı Ömer Güvenç, Beşiktaş-Akhisarspor karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, Akhisar karşısında kazanmak için elinden gelen her şeyi yaptı. Hani derler ya olmayınca olmuyor diye, dün de öyle oldu. Ama açık ve net şunu söyliyeyim Quaresma penaltıyı atsa bu maçın sonucu daha farklı olurdu. İlk 45 dakikanın 20-25 dakikasında Akhisar da hücumu ve golü düşündü. Ama ondan sonra özellikle 2. yarı gözleri 1 puandan başkasını görmedi.

Peki diyeceksiniz ki nasıl 2-3 gol pozisyonuna girdi? Çünkü o aralar Beşiktaş golü bulmak için oyun disiplinini ve defans kurgusunu iyice unutmuştu. Burada Fabri çok önemli işler yaptı. Tolgay az top kazandı, çok top kaybetti. Quaresma bu takımın önemli oyuncusu ama bu takımın önemli oyuncusuyum diye frikik, taç, penaltı ve korner gibi bütün topların başında olman çok anlamsız. Negredo, Medel ve Lens’ten dün sınıfı geçen Medel oldu. Oğuzhan girdikten sonra Beşiktaş daha yaratıcı bir futbol ortaya koydu.

Bu kadar vakit çalınmaz

Akhisar'ı mücadelesinden dolayı kutluyorum. Ama özellikle 2. yarı vakit geçirmeye yönelik futbolu da kınıyorum.

Olan oldu, geriye bakmanın anlamı yok. Çünkü salı Kartal’ın çok önemli bir maçı var. Hakem Serkan Çınar’a gelince, hocam sonuca etki edecek hiç yanlış düdük çalmadın. Ama özellikle Lukac başta olamak üzere Akhisarlılar’ın vakit geçirme planları kör gözüne parmak gibiydi. Kusura bakma, sen de buna çanak tutttun. (Vatan/Ömer Güvenç)

Etiketler :