Derbi hakkında olay yorum: "Gerets'in kafası yarıldığında..."

Derbi hakkında olay yorum: "Gerets'in kafası yarıldığında..."

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Fatih Gökşen, futbol gündemine dair Radyospor'a açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Fatih Gökşen, futbol gündemine dair Radyospor'a açıklamalarda bulundu.

Spor Kazanı programunda Özgür Sancar'a konuşan Gökşen'in öne çıkan değerlendirmeleri şu şekilde:

"Mete Kalkavan'ı tebrik ediyorum"

"Derbiyi izledim ve çok üzücüydü, herkes 'Utandık, üzüldük' diyor ama bunlar klasik cümleler. Önemli olan bu olayları bitirmek sorunları çözmek. Şenol Güneş hocama geçmiş olsun diyorum, hakemler dik duramadıkları için bu olaylar yaşanıyor. Mete Kalkavan'ı tebrik ediyorum yaptıklarını doğru buluyorum. Bu olay Fenerbahçe Kulübüne ve olay çıkarmayan taraftarlara zarar vermiştir."

Eric Gerets örneği

"Zamanında Bünyamin Gezer, Eric Gerets'in kafası yarıldığında gerekli tavrı gösterseydi, sonrasında Ali Sami Yen'de sulu maç yaşanmayacaktı yine bugün bu olaylar olmayacaktı. TFF, PFDK kulüplere ve yöneticilere cezalar veriyor, büyük paralar tahsil ediyorlar, peki kulüplerin yöneticilerin suçu ne? Bu cezalar olayları bitirmiyor, yayıncı kuruluş maçı tamamlamadı, herkes mağdur oldu."

TFF'ye çağrı

"Verilecek cezayla bundan sonraki olayların önünü kapatmak gerekiyor. Daha önce Fatih Terim'e doğum gününde darp itiş kakış olmuştu, bundan sonra seyirciler kendilerine çeki düzen verecektir. Fatih Terim ve bizler o gün olayları büyütmemiştik. Bugün Şenol Güneş'e geçmiş olsun diyoruz, yarın Aykut Kocaman'a bir şey olur ona geçmiş olsun diyoruz. Bundan sonra TFF öyle cezalar ve kararlar alır ki bir daha bu olaylar yaşanmaz." (Ajansspor)