DERBİYE DOĞRU | O tartışma 17 yıl sonra bitti! Piero ile bakıldı...

DERBİYE DOĞRU | O tartışma 17 yıl sonra bitti! Piero ile bakıldı...

Beşiktaş ve Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde karşılaşacak.

Ajans Beşiktaş - Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş, evinde Fenerbahçe ile yarı finalin ilk maçında karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, mücadeleden galip ayrılarak rövanş öncesinde avantaj sağlamak istiyor.

İki takım arasında 16 Kasım 1991'de oynanan maç uzun yıllar sürecek bir tartışmaya yol açtı. Fenerbahçe Stadı'da 2-2 biten lig maçının 87. dakikasında Beşiktaş'ın Mehmet Özdilek ile attığı beraberlik golünde topun gol çizgisini geçip geçmediği kamuoyunda uzun süren tartışmalara neden oldu. Mehmet Özdilek'in kaleye giden topunu, Fenerbahçeli Semih Yuvakuran çıkarırken; maçın hakemi Ahmet Çakar, yardımcısı Çetin Oytuner ile "gol" kararı verdi. Sarı-lacivertli oyuncular ve teknik heyetin uzun süren itirazları, sonucu değiştirmedi. Maçın oynanmasının ardından 17 yıl sonra yayıncı kuruluşun programında pozisyon masaya yatırılmış ve "piero" adlı aygıtın ölçümlerine göre meşin yuvarlağın, 4 santimetre çizgiyi geçtiği tespit edilerek, tartışmalara son nokta konmuştu.

YASAL UYARI: BU HABER "AJANS BEŞİKTAŞ" TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAKSIZ KULLANILAMAZ. Bu içerik telif hakları mevzuatınca korunur. Kaynaksız kopyalama yapanlar hakkında yasal işleme başvurulur.

Etiketler :