Güntekin Onay: "Türkiye bu!"

Güntekin Onay: "Türkiye bu!"

Vatan gazetesi yazarı Güntekin Onay, Türkiye-Hırvatistan mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Güntekin Onay, bugünkü köşe yazısında maç hakkında şu açıklamalarda bulundu:   Hırvatistan karşısına teknik kapasitesi yüksek bir 11’le çıktık. Barcelona’lı Arda, Dortmund’lu Nuri, Milan’lı Hakan ve Türkiye’de kalitesini tartışmadığımız Oğuzhan’dan kurulu bir orta saha kurgusu ile başladık. Tek çekincemiz acaba savunmada sorun yaşar mıydık? Zaman zaman Hırvatlar, zaman zaman da biz oyunu kontrol ettik. Özellikle de Çağlar ve Kaan’ın iyi futbollarıyla ara sıra pozisyon versek de defansif anlamda korktuğumuz başımıza gelmedi.

Hücumda tek eksiğimiz atakları sonlandırmaktı. Ve az şut attık. Oysa tüm oyuncularımız yüksek şut kalitesine sahip isimler. Nitekim golü Oğuzhan’ın şutu, Cenk’in fırsatçılığıyla bulduk.

Ukrayna maçı sonrası yazımı ‘Hırvat maçında bambaşka bir takım bekliyoruz’ diye bitirmiştim. Lucescu, kalitesi ve tecrübesi daha yüksek oyuncuları sahaya sürdü. Kazanmak zorunda olduğumuz maçta çok güçlü bir takım karşısında dengeyi kaybetmeden iyi bir futbol oynadık. Bu tip maçları oynamak kolay değil. Kalan 2 maçta alacağımız 6 puanla şansımız devam edecek ancak yine de Ukrayna maçındaki tercih hataları yüzünden belki de çok önemli bir eşikten döndük.
 
BİRAZ GEÇ OLDU AMA..
Dünkü kaliteli kadro bir iki dokunuşla bize umut verdi. Ancak sanki biraz geç kaldık. Hırvatistan gibi dünya çapında oyuncuları olan bir takımı mağlup etmeyi başaran A Milli Takım’ı ve teknik direktör Lucescu’yu tebrik ederim. Romen teknik adam en azından inatçılık yapmadı ve hatasından çabuk döndü. Bu bir erdemdir.
 
Dün görev yapan bütün oyuncular formanın hakkını verdi. Hazır olmamasına rağmen Arda Turan da her şeyini ortaya koydu. Ancak özellikle Oğuzhan, Çağlar, Kaan Ayhan, Cenk ve zaman zaman da Nuri iyi bir futbol ortaya koydular. Dünya Kupası umutlarımı devam ediyor. Ancak keşke Ukrayna maçına da benzer bir 11’le çıksaydık.

Etiketler :