"Her şeyi sıfırlayın, Başakşehir-Beşiktaş maçına bakın"

"Her şeyi sıfırlayın, Başakşehir-Beşiktaş maçına bakın"

Spor yazarları, gözünü Başakşehir-Beşiktaş randevusuna çevirdi.

Ajans Beşiktaş - Sabah gazetesinin "Serbest Kürsü" sayfası için bir araya gelen futbol yazarları Metin Tekin, Levent Tüzemen, Murat Özbostan ve Gürcan Bilgiç gündeme dair değerlendirmelerde bulundular:

Soru: Mart ayının sonundaki Beşiktaş-Başakşehir maçının final olacağını düşünüyor musunuz? Beşiktaş'a hala 'şampi' diyebiliyor musunuz?

METİN TEKİN:
Bir maçlık mesafeye inince hiçbir zaman 'şampi' diyemem, artık bir maçlık mesafe, 2 puan var. Kazandığı an Başakşehir lider… Her şeyi sıfırlayın, Başakşehir-Beşiktaş maçına bakın. Başakşehir kazanırsa, şampiyon değil mi? Bir maçlık mesafe budur. Fakat bundan sonra ben yarışın yalnızca Beşiktaş ile Başakşehir arasında geçeceğini düşünüyorum. Artık Galatasaray ve Fenerbahçe bu yarışın içine giremez. Başakşehir'i ne kadar güçlü bir rakip olarak görüyorsanız, şampiyonluk şansını da öyle görmek lazım Beşiktaş'ın. Soru şu bence: İki puan farkı Galatasaray ve Fenerbahçe'yle olsaydı şampi'yi bırak ş'sini bile anmazdık. Burada yanılıyoruz işte. 2 puan farka "Şampiyonluk yarışı hızla devam ediyor" derdik. Başakşehir olunca Beşiktaş avantajlı diyoruz. Yanıltıcı olabilir bu.

sss1-002.jpg

Soru: Trabzonspor fikstürüyle birlikte bu ligde kilit takım olur mu?

LEVENT TÜZEMEN:
Olur tabii ki. Önce Galatasaray, sonra Beşiktaş, en son Başakşehir, Trabzon'la karşılaşacak. Şampiyonluğun gümrüğü Trabzon diyorum. Eğer Beşiktaş, Avrupa'da çeyrek finale kalıp 'finale yürüyoruz' havası oluşursa, lig bir anda zihinsel bir boşluk yaratabilir. Bu durumdan Başakşehir faydalanabilir. Beşiktaş'ın rakibi kendisi... Bu hafta Başakşehir lider olabilir.

MURAT ÖZBOSTAN:
Trabzonspor'un şampiyonluk yolunda bir dönüm noktası olduğu büyük bir gerçektir... Evinde önemli maçlar oynayacak. Beşiktaş ile Başakşehir arasındaki puan farkı, yalnızca 2... Fakat ne olursa olsun bu yarışta ben Beşiktaş'ın ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum. Büyük hatalar yapmazlarsa..

GÜRCAN BİLGİÇ:
Bir de ikinci yarının başında bocaladı Başakşehir ama son iki maçtır bakıyorum, çok yükseldiler. Mehmet Batdal yok, Mustafa Pektemek de oraları çok dolduramadı. Şimdi Emmanuel Adebayor'u attılar içeri… Adebayor, çok formda değil ama çok istiyor. Acayip istekli. Topa kendisini gösteriyor, bakıyor, oyunun içine giriyor, çıkıyor. Golü atması da önemli. Ayrıca takım da o eski makine kurgusuna döndü. Konyaspor'a 3 atıyorsun. Şimdi finali Başakşehir-Beşiktaş maçına bağlamak da çok doğru değil… Beşiktaş daha Fenerbahçe'yle oynayacak, Trabzon'a gidecek. Başakşehir daha Galatasaray'la oynayacak, Trabzonspor maçları var yine. Trabzonspor ikisiyle de oynayacağı için kilit takım olabilir.