"Kanatsız Kartal"

"Kanatsız Kartal"

Vatan Gazetesi Yazarı Ömer Güvenç, Kasımpaşa-Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Ömer Güvenç'in Vatan Gazetesi için yazmış olduğu yazı şu şekilde.

Geçen haftaya oranla daha iyi bir performans gösteren Beşiktaş’a bu oyun 3 puan getirmedi ve çoğunlukla takıldığı Kasımpşa’ya bir kez daha takıldı. Aslında Beşiktaş maça çok tempolu başladı, çok oyuncuyla hücum etti ve golü de Babal’in ayağından buldu. Ama ben bu golde atana değil, attıran Cenk’e bakarım. Mükemmel bir asist yaptı. Cenk dün oynadığı futbolla gol atamamasına rağmen takım en çalışkanlarındandı.

Başka iyi oyuncu sayabilir misin derseniz Atiba’yı hiç aratmayan Tolgay’ı ve en başta da Caner’i söylerim. Caner sadece sol bek değil, sol bekten çok sol açık gibi oynadı.

O GOLÜ TOLGA YESEYDİ

Beşiktaş'ın iki kanadında kim vardı? Biri Babel, diğeri Quaresma... Nasıllardı? Vallahi ben hiç sahada göremedim. Beşiktaş adeta kanatsız oynadı. Ki böylesine yetenekli futbolcuların daha iyi performans sergilemeleri gerekir. Bence bu iki oyuncunun daha önce çıkarılması gerekirdi.

Beşiktaş'ın yeni oyuncuları Medel, Lens ve Negredo iiçin iyi veya kötü demem mümkün değil. Zaten 10-15 dakika oynadılar. Fabri’nin yediği ilk gole diyecek bir şey yok. Golün sahibi Neumayr’ı alkışlamak lazım. Fabri’nin yediği ikinci gol için ise ‘Bu da yenir mi’ demem gerekiyor. Ve aklıma şu da geliyor. Böyle bir golü Tolga yese ne olurdu?..