Kartal'a atom enerjisi

Kartal'a atom enerjisi

Geçen hafta Antalyaspor’a yenilen, sonrasında Konferans Ligi’nden elenerek dip yapan siyah beyazlılar yeni hocasıyla çok kritik bir galibiyet aldı. Maçın sonucunu Muleka’nın golü belirledi.

Ajans Beşiktaş - Rıza Çalımbay’ın dokunuşları oldukça radikaldi. Tayfur sol bekte, “Bu adam stoper değil” denilen Amartey ise Necip’le birlikte savunmanın göbeğinde görev alırken, orijinal stoper Colley yedekti. Zaynutdinov sağ; Rebic de sol kanatta başladı maça. Sakatlıklar sebebiyle iki mecburi değişiklik yapan Çalımbay’ın buna rağmen hamleleri yerindeydi, takımı oyundan düşmedi.

MULEKA PAŞA GİBİ

Ghezzal’ın yerine giren Onur sol beke, Tayfur da kanada geçti. Rebic’in usta işi pası ve Muleka’nın harika vuruşuyla gelen gol tekrar tekrar izlenecek türdendi. Aboubakar ve Cenk’in yokluğunda santrfor oynayan Muleka, enerjisi ve pozisyona girme becerisiyle Kasımpaşa’da döktürdüğü günleri hatırlattı. Çalımbay’ın Beşiktaş’ının en önemli dikkati çekici özelliği takım savunmasındaki başarısıydı.

OLUMLU SİNYALLER

Başakşehir’i sahasına hapsetmesine rağmen geride boşluk vermeyen siyah beyazlıların kalesine isabetli tek şut 77’de geldi, o da ceza sahası dışındandı. Rıza Çalımbay’ın takımın başına geçmesinin çok faydalı olacağının sinyallerini veren bir maç oldu. Başta Rebic ve Gedson olmak üzere uzun süredir bitkisel hayatta gibi gözüken oyuncuların iştahlı ve enerjik görüntüsü, Beşiktaş taraftarına büyük umut verdi. (Türkiye - Murad Tamer)