Kenan Başaran "Beşiktaş maça niye çıkmadı!"

Kenan Başaran "Beşiktaş maça niye çıkmadı!"

Hüriyet gazetesi yazarı Kenan Başaran, M.Başakşehir-Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Kenan Başaran bugünkü köşe yazısında özetle şu ifadeleri kullandı:

Beşiktaş, 2004’teki meşhur Samsun maçında bile son 3 golü 11 değil, 17 dakikada yemişti. Ama o takım 8 kişiydi. Dünkü maçtaysa sahada bir Beşiktaşlı olduğunu iddia etmek zordu! Sanki Beşiktaş maça çıkmamıştı. Kendini şampiyon ilan ederek gelmişti Başakşehir’e ve bunun faturasını da 11 dakikada ağır ödedi.

İki pas yapamayan, ayakları birbirine dolanan savunmacılar, ilk kez ortalıkta görünmeyen Atiba, işlemeyen kanatlar... Ama hepsinden öte bildiğimiz Beşiktaş ruhundan eser yoktu. İlk gol Avcı’nın Lyon maçlarını ezberlediğini gösteriyor. Yerden kısa paslar ve garanti adama çıkarılan gollük top... Diğer iki golse Beşiktaş’ın hâlâ olayın farkına varamamasının sonucuydu. 2. devreye Güneş’in Tolgay ile Aboubakar’ı birlikte sokmasını bekledim, ama o 10 dakika daha bekledi. Hoş girdi de ne oldu? Çünkü maç kafalarda çoktan bitmişti. Başakşehir de adeti olduğu üzere, topu Beşiktaş’a verdi, oyalansın diye!

Beşiktaş, Bursa deplasmanına gidecek ve kümede kalma derdinde olan Gaziantep’e de konuk olacak. Beşiktaş, bu yenilgiyi krize dönüştürmemeli… Yol kazası saymalı, fakat tedbiri de almalı. Evet, Demba Ba ilk maçında golünü attı, ancak biraz geç değil mi? Beşiktaş, Lyon’a stoper ve forvet sıkıntısı nedeniyle elendi. ‘Bedava oyuncu’ yerine oynayabilecek oyuncular alınsaydı. Avrupa macerası da sürüyor olabilirdi bugün. Neyse Demba Ba’yı dün gördük, peki Ersan Adem Gülüm’ü de görebilecek miyiz? Derbide Tosic yok zira...