Kiralık oyuncular hakkında karar veriliyor!

Kiralık oyuncular hakkında karar veriliyor!

Spor Toto Süper Lig'de sezonu 4. sırada bitiren Beşiktaş'ta, transfer çalışmaları başladı.

Ajans Beşiktaş - Gelecek sezonun kadrosunu erkenden oluşturmayı planlayan Siyah-beyazlı idareciler, Şenol Güneş'in raporu doğrultusunda bu sezon kiraya verilen oyuncular hakkında karar verecek.

İşte Beşiktaş'ın bu sezon kiraya verdiği oyuncular ve performansları...

PEDRO FRANCO/ Boluspor

Beşiktaş'ın Kolombiya'dan büyük umutlarla transfer ettiği Franco, bir türlü istenileni veremedi. 2013'te katıldığı Beşiktaş'ta 2 sezon boyunca kadroda kendisine yer bulan Franco, daha sonraki sezonlarda ise düzenli olarak yurt içi ve yurt dışına kiralandı.

Kiralandığı takımlarda da dikiş tutturamayan Kolombiyalı, son olarak TFF 1. Lig ekiplerinden Boluspor forması giydi. Boluspor forması ile 14 maça çıkan Franco, stoper mevkiisinde oynayabiliyor. Pedro Franco, 1 Temmuz 2018 tarihinden sonra serbest kalacak.

SEDAT ŞAHİNTÜRK/ Balıkesirspor

Beşiktaş altyapısında yetişen Sedat Şahintürk, geçtiğimiz sezon başında Beşiktaş A takımına yükseldi. Piyasa değeri 200 bin Euro olan 22 yaşındaki genç isim gelecek sezon Şenol Güneş tarafından rotasyon oyuncusu olarak kullanılmak isteniyor.

Ofansif orta saha mevkiisinde görev yapan Sedat Şahintürk, geçtiğimiz sezonu TFF 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor'da geçirdi. Sedat, çıktığı 29 maçta 7 gol 4 asistlik bir performans sergiledi.

ORKAN ÇINAR/ Atiker Konyaspor

Gaziantepspor'dan 450 bin Euro karşılığında transfer edilen Orkan Çınar, sezonun ilk yarısında forma şansı bulmakta zorlandı. Devre arasında Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'a kiralanan Orkan, toplamda 16 maçta 2 gol ve 3 asist üretti.

Her iki kanatta da oynayabilen genç ismin, gelecek sezon Şenol Güneş tarafından rotasyona dahil edilmesi bekleniyor. Orkan Çınar'ın şu anki piyasa değeri ise 1 milyon 200 bin Euro.

MATEJ MİTROVİC/ Club Brugge

2016-2017 sezonununda Hırvatistan'ın Rijeka takımından 4.2 milyon Euro ödenerek transfer edilen Mitrovic, beklenen patlamayı bir türlü gerçekleştiremedi. Devre arasında 4.5 milyon Euro satın alma opsiyonuyla Club Brugge'a kiralanan Mitrovic, Belçika temsilcisinde iyi bir performans gösterdi.

Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'nda da forma giyecek olan Mitrovic'in gelecek sezon takımda kalması veya gelecek iyi bir teklif halinde satılması bekleniyor. 1.87 boyundaki Matej Mitrovic, Hırvatistan Milli Takımı'nda da forma giyiyor.

ARAS ÖZBİLİZ/ FC Sheriff

Rusya Premier Lig ekiplerinden Spartak Moskova'dan 1.3 milyon Euro bedelle transfer edilen Aras Özbiliz, büyük hayal kırıklığı yarattı.Taraftarların tepki gösterdiği Aras, sezonun ikinci yarısında Moldova 1. Lig ekiplerinden Sheriff'e kiralandı.

Bu sezon toplamda 3 maça çıkan Aras, 1 gol üretebildi. Aras Özbiliz'in gelecek sezon kadroda olma ihtimaline ise yok gözüyle bakılıyor. (Fotomaç)

Etiketler :