Lyon'dan itiraf: "Beşiktaş'ı istemiyorduk"

Lyon'dan itiraf: "Beşiktaş'ı istemiyorduk"

Lyon kulübü yöneticisi Florian Maurice perşembe gecesi oynanacak dev karşılaşma öncesi özel açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - UEFA Avrupa Ligi çeyrek final kurasında Manchester United'dan sonra en tehlikeli takım olarak gösterilen ve Beşiktaş'ın karşısına çıkan Lyon'un sportif faaliyetlerden sorumlu yöneticisi Florian Maurice açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlı temsilcimizi perşembe günü Fransa'da oynanacak dev maç öncesi son kez izlemeye gelen Maurice'in yanında iki sezon önce Demba Ba'yı Çin'e götüren menajer Özgün Koyutürk de vardı. Koyutürk'ün misafiri olarak Trabzon'a gelen Fransız yönetici, özel açıklamalar yaptı.

Beşiktaş'la oynayacakları her iki maçın da büyük bir çekişme ve heyecana sahne olacağını belirterek sözlerine başlayan Florian Maurice, "Özellikle Vodafone Arena'da bizi zorlu bir maç bekliyor. Aslında ben daha önce İnönü Stadı'na gitmiştim. Beşiktaş'ın, Şampiyonlar Ligi'nde PSG'yi yendiği maçta ben de orada bulundum. Ayrıca Tigana bir dönem benim de hocalığımı yaptı. Şu bir gerçek ki kurada istemediğimiz birinci takım Manchester United'dı. İstemediğiniz ikinci rakip ise kesinlikle Beşiktaş'tı" diye konuştu.

Beşiktaş'ın Dinamo Kiev'le oynadığı son maçta Şampiyonlar Ligi'nden elendiğini hatırlatan Maurice, siyah-beyazlıların çok önemli oyunculara sahip olduğuna vurgu yaptı.

'Napoli'yi yendiler'

Fransız yönetici, "Napoli gibi bir takımı deplasmanda yendiler. Beşiktaş kendi evinde seyirci baskısıyla çok iyi işler yapabiliyor. Quaresma, Talisca, Cenk, Oğuzhan ve Aboubakar gibi çok kaliteli hücum oyuncuları var. Tabii ki zayıf yönleri de bulunuyor. İlk maçta İstanbul için önemli sayılabilecek bir avantajı elde etmeye çalışacağız" dedi. Lyon'un uyguladığı bilet sistemindeki açıklık nedeniyle perşembe günü statta yaklaşık 25 bin Beşiktaş taraftarı olacağını ifade ettiğimiz Florian Maurice bu durum için gülerek, "erken final" benzetmesi yaptı.

'Türk nüfusu yoğun'

Fransız idareci, "Biliyorsunuz finallerde seyirci yarı yarıya olur. Bu eşleşme de sanki erken bir final gibi oldu. Tabii ki böyle bir durum olsun istemezdik ama maalesef kendi evimizde kalabalık bir Beşiktaş taraftarına karşı oynayacağız. Biliyorsunuz ki Fransa'da Türk nüfusu kalabalık. O nedenle bilet konusunda tribünlerde bir eşitlik olacak. Her iki takım açısından güzel ve centilmence bir karşılaşma olsun isterim. Biz her iki maçta da turu geçmek için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

'Orman ve Güneş'e hepimiz çok üzüldük'

Florian Maurice, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Teknik Direktör Şenol Güneş'e geçtiğimiz hafta Fransa Ligi'nde oynanan Metz-Lyon karşılaşması için izin verilmemesini de değerlendirdi:

"Kesinlikle hepimizi üzen bir durumdu. Rakibimizin başkanı ve teknik direktörü bizim için değerli insanlardır. Fakat Fransa'da kulüplerin oluşturduğu bir birlik var ve seyircisiz oynanmasına karar verilen maçlarda kimseye ayrıcalık gösterilmiyor. Bu durum tamamen Metz'in aldığı cezayla ilgili. Bizimle alakalı bir konu değil. Lyon-Lorient maçında Beşiktaş'tan gelen iki misafirimizi ağırladık. Yaşanan olay için üzgünüz ama Lyon'un yapabileceği bir şey yoktu."

'İki ekibin de zaafları var'

Beşiktaş ve Lyon'u zorlu maçlar öncesi tartıya çıkaran Fransız yönetici iki takımın da güçlü yanlarının yanı sıra bazı zaafları olduğunu söyledi. Florian Maurice, "Bana göre iki ekibin de savunma anlamında bazı sıkıntıları bulunuyor. Beşiktaş'ta çekindiğimiz bazı oyuncular da var. Bunların başında Quaresma geliyor. Onu tüm dünya tanıyor" dedi.

Maurice kimdir?

Lyon, PSG, Marsilya ve Celta Vigo gibi köklü kulüplerin formasını giyen 43 yaşındaki Florian Maurice; Lyon Başkanı Jean Michel Aulas'ın sportif anlamda sağ kolu konumunda bulunuyor. Fransız ekibinin oyuncu ve rakip analizlerine kadar tüm sportif faliyetlerin sorumlusu olan Maurice futbolculuğu döneminde 6 kez de Fransa Milli Takımı'nın formasını giymişti. (Milliyet / Serdar Sarıdağ)