ÖZEL | Spor Hukukçusu Bağlan: “Bu vakte kadar, neden başkaları için soruşturma olmadı?”

ÖZEL | Spor Hukukçusu Bağlan: “Bu vakte kadar, neden başkaları için soruşturma olmadı?”

Caner Erkin, PFDK tarafından 6 maçlık cezaya çarptırıldı. Beşiktaşlı taraftarlar, bu cezaya büyük tepki gösterdi.

Ajans Beşiktaş Özel - Beşiktaş'ın, Medipol Başakşehir ile oynadığı müsabakanın ardından Caner Erkin, siyah-beyazlı takımın golünün ardından hakemin önünde yaptığı sevinç ve golden önce gördüğü sarı kart nedeniyle ettiği hakaretler nedeniyle PFDK'ya sevk edilmişti. Yıldız futbolcunun cezası açıklandı. Caner Erkin, tam 6 maç yeşil sahalardan uzak kalacak. Beşiktaş, Tahkim Kurulu'na itiraz ederek, cezanın indirilmesini talep edecek.

Spor Hukukçusu Aysu Melis Bağlan, Caner Erkin'e verilen cezayı ve sonrasında yaşanacak süreci Ajans Beşiktaş'a değerlendirdi. Caner Erkin'e verilen cezayı yorumlayan Bağlan "Televizyon kayıtları üzerinden ceza verilmesi tartışmalara sebep oldu fakat hakaret suçunun basın ve yayın organlarına işlendiğinde, suçun oluşmasını sağlayan bir şey bu görüntüler. Hakaret tüm kamuoyu tarafından bilinir hale geliyor. Dolayısıyla bu suçu oluşturan maddi ve manevi unsur oluşmuş oluyor. Bununla ilgili TFF zaten bir bildiri yayınladı, kurallarda değişikliğe gidilecek diye. Bunun yasal hale gelmesi için zaten değişikliğe gidebilirler ama zaten hukuka uygun delil haline getirmek için bunu yapacaklardır. Şu anda tabi görüntülere dayanan kısım tartışmaya açıksa da tabi bu hareketin gerçekleşmiş olduğuna herkes emin olduğu için yani hukukta "Orta zekalı bireylerin anlayabileceği şekilde" bu eylem gerçekleştiği için dolayısıyla çok eleştirilecek bir tarafı yok." ifadelerini kullandı.

Caner'den önce de bu cezaların verilmesi gerektiğini savunan Spor Hukuçusu "Aslında bu vakte kadar zaten bu tarz cezaların verilmesi gerekiyordu. Çünkü ilk kez yapılan bir hareket değil bu Türkiye Cumhuriyeti'nde baktığımız zaman. Zaten taraftarları da çileden çıkartan kısım da bu. Daha önce yaşanmış vakalarda bu tarz yaptırımlar yapılmazken, Caner'e mi ceza veriyorsunuz durumu söz konusu. Türk Ceza Kanunu'nu ve 6222'yi bir kenara bırakın savcılar açısından da daha önce ceza verilmemesi görevi ihlal söz konusu. Bu vakte kadar neden soruşturma açılmadı?" dedi.

Caner'e verilen cezanın indirime gidip gitmeme olasılığını da değerlendiren Aysu Melis Bağlan "Ne yazık ki ben bir hukukçu olarak ceza iner veya inmez desem bir gerçekliği yok. Çünkü; bu vakte kadar PFDK ve Tahkim Kurulları arasındaki ilişki noterlik ilişkisinden öteye gidemediği için neredeyse birbirlerini yıldızlayarak onaylayan kurumlar durumundalar. Bu vakte kadar hukuki gerekçesi ile aydınlatılmış kararlar göremediğimiz için şimdi ben olması gerekeni veya bir hukukçu olarak inandığım şeyi, ne yazık ki TFF'nin herhangi bir kurulu ile alakalı kanaat getiremiyorum. Bunu da bu vakte kadar oturtulamamış, birbirine emsal teşkil etmeyen, yerleşik içtihat yaratamamış olmalarına bağlıyorum. Dolaysıyla bekleyip göreceğiz" yorumunu yaptı.

YASAL UYARI: BU HABER "AJANS BEŞİKTAŞ" TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAKSIZ KULLANILAMAZ. Bu içerik telif hakları mevzuatınca korunur. Kaynaksız kopyalama yapanlar hakkında yasal işleme başvurulur.

Etiketler :