"Q7'nin inadı pahalıya patladı!"

"Q7'nin inadı pahalıya patladı!"

Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Erman Özgür, Beşiktaş-Akhisarspor karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş ilk 10 dakikada kaçırdığı pozisyon ve penaltının acısını hissetti. Quaresma’nın duran top kullanma hevesi, Beşiktaş’a pahalıya mal oldu

Beşiktaş, katı savunma anlayışı ile maça başlayan Akhisar Belediyespor’un defans göbeğindeki ağır oyuncularının zaafiyetini ilk 10 dakika içinde değerlendirmek istedi. Çabuk ve öne oynama fırsatı yakaladığı ilk anda Lens’le, ikinci fırsatta Quaresma’nın penaltı vuruşunda fırsatı tepti. Aslında bu iki pozisyonda da organize ve boş alanı çabuk bulmalarına rağmen tek eksik gol vuruşlarıydı. Sonrasında savunma konsantrasyonunu iyice yükseltip oyunu iyice dar alana çeken Akhisar, Emnes ve Larsson’un çıkışlarıyla Beşiktaş’ı tehdit etti.

Kaleciler devrede

Lens’in kaçırdığı gol hem kendisi için oyundan çıkmak hem de Beşiktaş için devreye beraberlikle girmek demekti.

2. yarıya Cenk Tosun’la başlayan Beşiktaş, oyunu iyice rakip sahaya yığarken önce direk, sonra kaleci Lukac, Talisca’nın gol için önünü kestiler. Oyunun Akhisar’ın istediği şekle gelmesi ve yakaladıkları pozisyonlarda da bu kez Fabri devreye girdi. Aslında Beşiktaş maç boyunca ilk 10 dakikada kaçırdığı gol ve penaltının acısını hissettiği bir 90 dakika oynadı.

Anlam veremedim

Şenol hocanın Beşiktaş topa bu kadar hakimken ve gol ararken hem Negredo hem de Tolgay’ı çıkarmasına anlam veremedim. Sonuçta Quaresma’nın duran  top kullanma hevesi özellikle Negredo ve Talisca sahadayken Beşiktaş’a pahalıya mal oldu. Maçın kaderini ise Quaresma, Lens ve Talisca negatif; Fabri ise pozitif olarak belirledi. Akhisar’da ise Soner kalitesini en fazla hissettiren oyuncu oldu. (Fanatik/Erman Özgür)

Etiketler :