Ricardo Quaresma'dan Beşiktaş'a mesaj!

Ricardo Quaresma'dan Beşiktaş'a mesaj!

Beşiktaş'ın unutulmazları arasında yer alan 39 yaşındaki Quaresma hayâlini Hürriyet’e açıkladı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın unutulmazları arasında yer alan 39 yaşındaki Ricardo Quaresma, Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu. İşte Portekizli yıldızın o sözleri...

"HENÜZ BIRAKMAYA NİYETİM YOK"

Futbolu bırakmadım. Özel çalışarak hazırlanıyorum. Güçlüyüm. Kendime inanıyorum. Futbol yaşamımda kendimi iyi hissetmediğim an bırakırım. Ama niyetim yok. Çok çalışıyorum. Çünkü futbol çalışmayı gerektiren bir spor. Bunu yapan ayakta kalır. Hani derler ya ‘atlar ayakta ölür’. Ben ayaktayım ama ölmeyeceğim. Hedefim şampiyonluklar. Futbol oynamamın amacı şampiyonluktur. Futbolun en olgun dönemindeyim.

"BEŞİKTAŞ TARAFTARI İLE İLETİŞİM İÇİNDEYİM"

Türkiye’den ayrılsam da Beşiktaş taraftarları ile hala iletişim içindeyim. Sosyal medyada en çok Beşiktaşlılar ile görüşüyorum.

"GÜNEŞ İLE ÇALIŞMAK ÇOK KEYİFLİ"

Şampiyonluk yaşadığımız teknik direktör Şenol Güneş çok önemli işler yapıyor. Onunla çalışmak çok keyifli. Çünkü hedefleri ve şampiyonluklara endekslenen yapısı var. Hocam isterse seve seve gelirim. Türkiye’den çok önemli ekiplerden teklifler aldım. Ben paradan çok söze inanırım. Ve benim ağzımdan çıkan söz de sonsuza kadar gider. Gelen tekliflere verdiğim yanıt ‘Beşiktaş’tan başka hiçbir takımda oynamam’ oldu. Ve o düşüncemde hâlâ ısrarcıyım.

"BEŞİKTAŞ İSTERSE KOŞA KOŞA GELİRİM"

Yeni sezonda hedefleri olan şampiyonluk düşünen bir takımda yer almak istiyorum. Bu neden Beşiktaş olmasın. Benim için para değil değerler ve zaferler önemli, Türkiye Süper Ligi’ni izliyorum. Bu sezon tüm takımlar çok mücadele ettiler ve yoruldular. Türkiye’de bu sezon Galatasaray şampiyon oldu. İyi kadroları var ama Beşiktaş’ın kadrosu olağanüstü yeteneklere sahip. Futbolculuk dönemimi şampiyonlukla taçlandırmak istiyorum. Beşiktaş isterse koşa koşa gelirim."

"KASIMPAŞA’YA GİTTİM, YÜREĞiM BEŞİKTAŞ’TA KALDI"

2019-20 sezonu öncesi siyah beyazlı takıma veda ederek Kasımpaşa’ya transfer olan Ricardo Quaresma o dönemde yaşananlara da şu sözlerle açıklık getirdi: “Beşiktaş’tan ayrılmadım. Kasımpaşa’ya da eski yönetim yolladığı için gittim. Ama yüreğim her zaman Beşiktaş’ta kaldı."

"DERBİLERDE SAHADA OLMAK İSTERDİM"

Maçları yakından takip ettiğini belirten Ricardo Quaresma “Beşiktaş’ın geriden gelip kazandığı 4-2’lik Fenerbahçe derbisini de Vodafone Park’ta 1-0’lık skor dezavantajına rağmen Galatasaray’ı 3-1 mağlup ettiği dev maçı da izledim. O karşılaşmalarda sahada olabilmeyi isterdim. Çok heyecanlandım” dedi.

"ABOU&CENK GİBİ İKİLİ AVRUPA'DA AZ TAKIMDA VAR"

Özellikle sezonun ikinci bölümüne damga vuran Vincent Aboubakar ve Cenk Tosun’un performansına ve aralarındaki uyuma dikkat çeken Quaresma hem beraber oynama fırsatı da bulduğu iki futbolcuyla ilgili hem de takımda dikkat çeken oyuncularla ilgili olarak şu değerlendirmeleri yaptı: "Vincent Aboubakar-Cenk Tosun ikilisi... Sadece Türkiye değil Avrupa’da öylesine güçlü forvete sahip takım az. Beşiktaş bu ikiliden yana çok şanslı.

"MERT’İN AYAĞI ELİ GİBİ"

A Milli Takım’ın kalecisi Mert Günok ayağını eli gibi kullanıyor, istediği yere pasını atıyor.

"4 İSİM DE ÖNE ÇIKIYOR"

Valentin Rosier, Rachid Ghezzal, Nathan Redmond, Gedson Fernandes mükemmel oynuyorlar. Diğer oyuncular da mücadele ediyorlar.

"ARIZA VARSA NECİP ÇÖZER”

Necip Uysal görev adamı. Nerede arıza varsa orada oynar. Kendisine çok iyi bakıyor ve çalışkan.

"SALİH UÇAN ÇOK TEKNİK"

Salih Uçan’ı izledim çok teknik bir futbolcu. Kısaca Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş’in sisteminde başarılı."

"GÜNEŞ, CL FİNALİNDE OLSAYDI..."

“Şampiyonlar Ligi’nde organizasyon muhteşem. UEFA mükemmelin üstünde bir şölen yaptı. Fakat Manchester City ile İnter arasında oynanan finalde sahada sergilenen futbol beni mutlu etmedi. İddia ediyorum, Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi’nde finalde olsaydı, Pep Guardiola ve Simone İnzaghi’nin oynattığı futbolun çok üstünde sistemle oynatırdı. Bence final maçına bu futbol yakışmadı. Ama şölen ve final adı muhteşemdi, Taraftarlar süperdi.

"AİLEM İSTANBUL'A AŞIK"

Ailem İstanbul’a aşık. İstanbul benim ikinci vatanım. Oğlum Ricky Türkçe’yi çok iyi konuşuyor ve Türkiye’deki arkadaşlarıyla sürekli telefonla sohbet ediyorlar. Ricky şu anda Portekiz’de minikler takımında futbol oynuyor." Ricardo Quaresma’nın şu an 11 yaşındaki oğlu Ricky, Sporting Lizbon’un altyapısında forma giyiyor. (Sporx)