Sergen Yalçın'la anlaşamayan Neftçi Bakü'nün yeni teknik direktörübelli oldu

Sergen Yalçın'la anlaşamayan Neftçi Bakü'nün yeni teknik direktörübelli oldu

Azerbaycan ligi takımlarından Neftçi Bakü, bir dönemin önemli futbolcularından olan ve gelecek vadeden teknik direktörler arasında gösterilen Rumen Adrian Mutu ile sözleşme imzaladı.

Ajans Beşiktaş - Rumen basınında yer alan haberlerde Mutu'nun Neftçi kulübünden yüksek meblağlı bir maaş alacağı iddia edildi ancak Azerbaycan'da yayın yapan Report haber sitesi Mutu'nun alacağı maaşın iddia edilenden çok daha az olduğunu yazdı.

37 yaşındayken antrenörlük kariyerine başlayan Mutu son olarak Rapid Bükreş'te görev yapmıştı. Öncesinde yine Romanya'da Voluntari ve Universitatea Craiova takımlarını yönetti. Bir dönem Birleşik Arap Emirlikleri'nde de çalışan Mutu, Al-Wahda kulübünün teknik direktörlüğünü yaptı.

Futbolculuk kariyeri başarılarla dolu olan eski forvetin en parlak yılları İtalya'da geçmişti. Inter, Parma, Juventus ve Fiorentina formalarını giydi.

Ayrıca İngiltere'de Chelsea, Fransa'da Ajaccio'da da oynayan Mutu aralarında Lippi, Ranieri, Mourinho, Capello ve Prandelli gibi isimlerin de bulunduğu ünlü teknik adamlarla çalışarak futbol bilgisini de geliştirdi.

OYUN TARZI SPALLETTI'Yİ ANIMSATIYOR

Oynattığı tarzla geçen yıl Napoli'yi Serie A'da uzun yıllar sonra şampiyon yapan Luciano Spalletti'yi andıran Mutu daha çok hücum ve baskı üzerine kurulu bir oyunu tercih ediyor. Birçok futbol yorumcusuna göre genç olmasına rağmen şimdiden kendini kanıtlamış olan Mutu'nun bir gün İtalya Serie A'da da takım yönetmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Adrian Mutu, 35 golle Rumen efsane George Hagi'yle birlikte Romanya Milli takımında en çok gol atan oyuncu konumunda.

Neftçi Bakü kulübü Mutu'nun yanı sıra Türkiye'den Sergen Yalçın'la da teknik direktörlük için görüşme yürütmüştü. (Haber Global)