"Takım oynuyor, ben atıyorum"

"Takım oynuyor, ben atıyorum"

Monaco Prensi Cenk Tosun müthiş performansını takım arkadaşlarının desteğine bağlarken mütevazılığı yine elden bırakmadı.

Ajans Beşiktaş - Şampiyonlar Ligi’nde tarih yazan Beşiktaş’ın golcüsü, Fransa deplasmanında hem hücumda hem de savunmada birlikte hareket ettiklerinin altını çizdi, “İlk golde müthiş bir Quaresma ortası gördük. İkinci golde Babel’in takipçiliği ve asisti vardı. Takım iyi futbol oynuyor, ben de gollerimi atıyorum” dedi.

Beşiktaş’ın bu sene adeta parlayan yıldızı olan Cenk Tosun, Monaco deplasmanında attığı altın değerinde gollerle yine alkışları topladı. Sezona müthiş bir başlangıç yapan siyah-beyazlı forvet elde ettiği başarının sadece kendisine değil tüm takıma ait olduğunu vurguladı.

Şampiyonlar Ligi’nde üç maçta üç galibiyet almanın tarihi bir başarı olduğunu dile getiren Cenk Tosun, “Takım olarak hem savunmada hem de hücumda birlikte hareket etmeye çalıştık. Hocamızın maç öncesinde bize söylediklerini sahaya eksiksiz yansıtmaya gayret ettik. Daha fazla gol de atabilirdik. Burada kimin gol attığı hiç önemli değil. Her zaman söylüyorum bizim ortak hedefimiz Beşiktaş’ın başarısıdır. 9 puan kazandık fakat rehavete kapılmayacağız. Grupta kalan maçları da kazanmak istiyoruz. Evimizde iki maç oynayacağız. Taraftarımızın desteğiyle gruptan çıkarak yine tarih yazmak istiyoruz” dedi.

‘Büyük bir şans’
Cenk Tosun attığı gollerde Quaresma ve Babel’in çok büyük pay sahibi olduğunu ifade etti. Milli oyuncu, “Böylesine tecrübeli isimlerle oynamak bir santrafor için çok büyük bir şans. İlk golde müthiş bir Quaresma ortası gördük. İkinci golde Tolgay’ın direkten dönen şutunu Babel çok iyi takip etti ve asistini yaptı. Ortada bireysel değil takım başarısı var. Takım iyi futbol oynuyor, ben de gollerimi atıyorum. Hepimiz bu takımın daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Ligde istemediğimiz sonuçlar aldık ama Beşiktaş kendi futbolunu oynadığı sürece şampiyonluğun en güçlü adaylarından biridir” diye konuştu.

10: Cenk Tosun bu sezon forma giydiği resmi maçlarda toplam 10 gole imza attı. Turkcell Süper Kupa’da 1, Süper Lig’de 3 ve Şampiyonlar Ligi’nde 3 kez rakip fileleri havalandıran Beşiktaşlı oyuncu, A Milli Takım formasıyla da 3 gol kaydetti. (Milliyet-Serdar Sarıdağ)

 

Etiketler :