"Talimata göre Fenerbahçe'nin hükmen mağlup sayılması olası..."

"Talimata göre Fenerbahçe'nin hükmen mağlup sayılması olası..."

Sözcü gazetesi yazarlarından Selçuk Dereli olaylı derbi hakkında bir yazı kaleme aldı.

Ajans Beşiktaş - İşte Selçuk Dereli'nin yazısı:

Türkiye Kupası yarı final maçında sporseverler bir derbi maçı izlemek istemişti. Ancak yaşanan saha olayları ve devamında tribün olayları nedeniyle karşılaşma yarıda kaldı. Hiç kimsenin görmek istemediği olaylardı bunlar. Eski maçlardan kalan hesaplar, teknik adamların beyanatları, sorumsuz yöneticilerin açıklamaları olayları ne yazık ki bu hale getirdi. Pepe'nin gördüğü kırmızı kart yüzde yüz doğru. Hakem Mete Kalkavan'ın en büyük hatası maçın başlarında Soldado'ya, Adriano'ya yaptığı sert faul sonrası kart göstermemesiydi. Bu da maçın sertleşmesine ve oyuncuların gerilmesine neden oldu. Sonrasında yine hakem bu tür hatalara devam etti. Tribünler de iyice gerilmeye başladı.

Beşiktaş yedek kulübesi arkasındaki bazı Fenerbahçe taraftarlarının sözlü sataşması ve ardından da yabancı madde atması olayların fitilini ateşledi. Bu atılan cisimlerden bir tanesi Şenol Güneş'in kafasını yardı. Hakem Mete Kalkavan burada maçı tatil etmek yerine devam etmek istedi. Bana göre devam düşüncesi yanlıştı. Rakip takımın hocası yaralandıysa o maç tatil edilirdi. Ancak hakem kendince iyi niyetli davranarak maçı oynatmak istedi. Ancak olayların arkası kesilmeyince Beşiktaşlı oyuncular tünelden içeri girmeye başladı. Hakemin maçı tatil etmek gibi bir niyeti olsaydı Beşiktaşlı oyunculardan önce soyunma odasına giderdi. Bu ciddi tartışmalara gebe bir karardı. Hakemin raporuna ne yazacağı çok önemli. Muhtemelen “Hocanın kafası yarıldı ve olaylar devam edince tatil ettim” yazacaktır.

ŞIMDI ne olacak sorusu ise tam bir kaos. Talimata göre Fenerbahçe'nin hükmen mağlup sayılması olası. Tabii ki hakemin raporu belirleyici olacak.