TARİHTE BUGÜN | Beşiktaş-Trabzonspor maçını seyirciler yönetti!

TARİHTE BUGÜN | Beşiktaş-Trabzonspor maçını seyirciler yönetti!

21 sene önce bugün, Köln'de Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanan ve 0-0 sona eren hazırlık maçında gerçek anlamda bir hakem komedisi yaşandı.

Ajans Beşiktaş - Köln Süd Stadion'da oynanacak olan bu önemli karşılaşma öncesi organizatörlerin beceriksizliği nedeniyle hakemler maça gelmedi ve bu önemli derbi karşılaşmasını tribünden toplanan 3 seyirci yönetti. Milyarlık kadroların bu şekilde kurban edilmesi büyük tepki topladı. Hakemlerin gelmemesi nedeniyle yarım saat geç başlayan maçın orta hakemi Mithat Halis'in bir amatör takımda antrenörlük yaptığı belirtilirken, yan hakemlerini de karşılaşmayı izlemeye gelen gurbetçi vatandaşlar yaptı. Orta hakemin gözlüklü oluşu, yan hakemlerin bayrağı bile tutamayıp, sürekli ellerinden düşürmesi gülüşmelere sebep oldu. Organizatörlerle iki takım yöneticileri arasında soyunma odasında tartışma çıktı.

Tarihe geçen bu ilginç karşılaşmada Beşiktaş, Marijan Mrmic - K.Ali Günçar, Rahim Zafer, Alpay Özalan - Erkan Avseren (Recep Çetin), Zlatko Yankov, Tayfur Havutçu, Yusuf Tokaç (Osman Üstünel), Serdar Topraktepe - Hikmet Çapanoğlu (Ufuk), Mustafa Öztürk (Osman); Trabzonspor ise Nihat Tümkaya - Ogün Temizkanoğlu, İskender Eroğlu (Okan Özke), Karel Rada - Mehmet İpek (Lemi Çelik), Ünal Karaman (Kazım Nas), Tolunay Kafkas (Erdal Eraslan), Misse Misse, Abdullah Ercan (Orhan Çıkırıkçı) - Fatih Tekke (Çetin Güner), Davor Vugrinec (Selahattin Kınalı) kadrolarıyla oynadılar.