Transfer, Töre, Talisca, Aboubakar ve Fikret Orman. İşte Şenol Güneş'in açıklamaları

Transfer, Töre, Talisca, Aboubakar ve Fikret Orman. İşte Şenol Güneş'in açıklamaları

Şampiyon Beşiktaş'ın şampiyon teknik direktörü Şenol Güneş, Beinsports'ta konuştu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, açıklamalarda bulundu. İşte tecrübeli teknik adamın açıklamaları:

Düzgün, işini düzgün yapmaya ve şöhretin içinde boğulmamaya çalışan, sade olmak isteyen biriyim. Değişime ayak uyduruyorum fakat değerlerimden vazgeçmiyorum. Mesela bir sevgiliniz var. Evlenmek istiyorsunuz, evleniyorsunuz bitti zannediyorsunuz. Hayır! Hayat devam ediyor.

Mükemmel olmak kolay değil ama önemli olan bu yolda çok çalışmaktır.  Dün çok kopuktuk, çok pozisyon verdik. Şampiyon olduk diye böyle olmamalı. Bir şarkıcı evinde de, sahnede de aynı söylemeli. Mükemmel olmak kolay değil. Önemli olan bu yolda çok çalışmaktır. Biz de bunu yapıyoruz.

Birlikte çalıştığım kişilere karşı çok sert olduğumu düşünmüyorum. Kendi oyuncularımın benim bazı davranışlarımdan olumsuz etkilendiğini hissedersem bunu düzletmek için çalışırım. Güzel konularla gündem yaratmak varken sürekli bir gerginlik yaratılıyor.

Diğer takımların başarılı olduğu kulvarla bizim kulvarımızı kıyaslayıp kavga çıkarmanın ülkeye hiçbir faydası yok. Daha önce de söyledim. Transfer kararını yönetim kurulu verir. Parayı onlar veriyor. Ben sadece fikirlerimi söylerim.

Bazen başkanla çatışıyoruz ama Beşiktaş'ta transfere yönetim kurulu karar verir. Mazeret değil çözüm üreten olmalıyım.  Sonunda bir karar veriliyor. Geldiğim ilk gün söyledim, Demba Ba'nın satılmasını istemiyorum dedim.. Ama satılması gerekiyordu. İyi bir oyuncu Demba Ba.

Transfer söz konusuysa iki tarafın da fikirleri alınmalı. Transfer konusunda başkan ile her gün konuşuyoruz. Devre arasında  Ersan Gülüm'ün de gitmesini istemedim. Yönetimle görüştük bu konuyu o dönem.

Biz her şeyi mükemmel yapmadık. Ama yönetim ile birlikte yapılan doğrular iyi olduğu için buralara geldik. Mario Gomez benim listemde yoktu ama karşı çıkmadım. Mitroglou da vardı, N'Doye da vardı Rodellega da vardı.

Biz bu kulübün çalışanıyız. Beşiktaş'ın patronu Fikret Orman'dır. Bence Talisca ve Aboubakar'ın kiralık alınması doğru değil ama yapılacak bu, o gün onu gerektirmişti. Benim için Quaresma neyse, Atınç'da Enes'de Sedat'da aynı değerdedir. Biz bir takımız.

Genç oyuncuların kiralık olarak alınması teorik olarak yanlıştır ancak hem ekonomiyi düzelt, hem oyuncuları al. Bu olacak iş değil.

Şenol Güneş'in röportajına Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi geldi. Fikret Orman'ın yayına gelmesi üzerine Şenol Güneş: "Başkanım tam sana sallıyordum. Bana tuzak hazırlamışsın dikkatli konuşayım. Bu kupaların ikisi de aynı. Bizim Şota'yla Archil gibiler. Başkanım benden daha genç ve yakışıklı.

Şampiyonlar Ligi için bu kadromuz için yeterli değil. Bir basamak daha yukarı çıkmalıyız. Başkan o kadar akıllı, o kadar zeki ki; elinde bir güneş var, yıldızlar var. Güneş sistemini oturtmuş. Mühim olan yıldız sayısı değil o yıldızların parlaklığıdır. Aboubakar ve Demba Ba'nın takımda kalmasını isterim. Ama Aboubakar'ın maliyeti çok fazla.

En önemli şey stoper, kaleci değil. Neuer olursa ama tamam. Cenk'in babası bir şey konuştu. Ortalığı toz duman ettiler. Adam kırgınlığını söylüyor, laf başka yere gidiyor. Tolga geçen sezon iyi olmasına rağmen baskı nedeniyle kaleci aldık. Neuer gelirse tamam.

Sosa gitmesin diye çok direndim ama şartlar öyle gerektirince gitti. Ne yapsaydım yani, olay mı çıkarsaydım? Ömer Güvenç ise söze girerek "Ne güzel Şenol hoca ile konuşuyorduk başkanım, geldiniz muhabbetin içine ettiniz."

Benim için kupalar da önemli değil, işimin mutluluğu, keyif almam önemli. Çok titizimdir. Gökhan Töre'yi sezon başı kampında takip edeceğiz. Ona göre durumuna karar vereceğiz. Gökhan Töre'yi sezon başı kampında takip edeceğiz. Gökhan Töre'de yeni bir coşku olması gerekiyor. Hala bizim istediğimiz Gökhan olmadı. Yeni bir Gökhan istiyoruz.

Bazı mevkilerde fazla oyuncularımız var. Lyon maçı bizi olumsuz olarak çok etkiledi. Fenerbahçe maçında bitime 15 saniye kala darbe yedik. Özür dileyerek söylüyorum Başakşehir maçında hiçbir şey yapmadık.

Başkanım bana abi deme. İnsanlar ne anlıyor bilmiyorum. Başkan tesise geldiğinde kapıya kadar uğurlarım. Önce başkandır.

Başardıklarımızla yetinirsek yerimizde sayarız. Başardığımız her şey artık bizim birer rakibimizdir, daha iyisini yapmalıyız. Sabah gelirken Ümraniye'ye tesislere uğradım. Orası çok başka. Orada daha iyi düşünüyorum.

Ümraniye'deki tesislerin yanına iti kopuğu geliyor. Biz yatırım yapacağız. Gençler spor yapsın. Zaten boş, çorak bir arazi. Gece oraya gelip başka işler yapanlar var. Futbolun gelişmesi için altyapı sahaları da şart.

 

Fikret Orman: "Vida, tornavida, matkap... Bakıyoruz, transferlere. Transfer için bazı oyuncuların durumunun netleşmesi lazım. Mesela Aboubakar. Şu anda bizim istediğimiz şekilde gitmiyor. Geçen sezonki şampiyonluk statsız olmamıza rağmen şampiyonluk bence daha rahattı. Dün maç 3-0 olmuş hoca hala taktik veriyordu.

Zor bir sezon oldu. Başarılıydık ama çok yorulduk. Ramazan sonrası bir tatil yapmayı düşünüyoruz.