Vodafone Arena yanında 2 bombalı saldırı

Vodafone Arena yanında 2 bombalı saldırı

Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından Beşiktaş'ta biri Vodafone Arena'nın yanında diğer ise çok yakınında 2 ayrı bombalı saldırı meydana geldi.

Ajans Beşiktaş - İstanbul'daki ilk patlama Gümüşsuyu'ndan Dolmabahçe'ye inen yolun sonunda Vodafone Arena'nın hemen yanında (Beleştepe) gerçekleşti. Diğer saldırı ise Dolmabahçe tünelinin yakınlarında (Maçka Parkı) yaşandı. Saldırının hedefi statta görev yapan çevik kuvvet polisleriydi. Beleştepe'de çevik kuvvetin geçişi sırasında bomba yüklü bir aracın patlatıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada şehit ve yaralıların olduğu duyuruldu. Son gelen bilgilere göre 38 yaralı var. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "Beleştepe ve Maçka Parkı'nda 2 patlama olduğu değerlendirildi" dedi.

Patlama, Bursaspor taraftarının tahliyesinin gerçekleştiği ve taraftara eşlik eden polis ekiplerinin beklediği bölgede gerçekleşti. Bursaspor'dan yapılan açıklamada taraftarlarından yaralı olmadığı bildirildi.

STADIN YANI BAŞINDA

Patlamanın ardından havaya uçuşan araç parçaları şeref tribününün girişine kadar geldi. Protokol tribünü önünde bir araç dakikalarca alev alev yandı. Patlama sonrası çok sayıda polis ve itfaiye aracı olay yerine sevk edildi.

TARAFTARLARIN DURUMU İYİ

Olay bir anda sosyal medyanın gündemine otururken akıllara Beşiktaş-Bursaspor maçına giden taraftarlar akıllara geldi. Patlamanın yaşandığı nokta, Bursaspor taraftarının Vodafone Arena'dan çıkıp toplandığı yere çok yakın bir yer. Ancak gelen haberlere göre patlama, Bursasporlu taraftarlar Vodafone Arena'dan ayrıldıktan sonra gerçekleşti.

PATLAMAYI İLK BEŞİKTAŞ MUHABİRLERİ OLAY YERİNDEN AKTARDI

Maç nedeniyle Vodafone Arena'da bulunan Beşiktaş muhabirleri, televizyonlarına canlı bağlanarak olayın ilk bilgilerini aktardı. Beşiktaş muhabiri Hakan Gündoğar, olay yerine 200 metre uzaklıkta çalıştığı kurumun aracını beklerken patlamaya şahit oldu. A Haber yayınına bağlanan Gündoğar "Hepimizi Allah korudu. Bulunduğumuz yerden patlamanın olduğu yer arası 200 metre." şeklinde konuştu.

TRT muhabiri Fırat Güneyer, yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Bursaspor taraftarı çıktıktan sonra patlama gerçekleşmiş.. Olay bi saat önce yaşansa, korkunç bir tablo yaşanırdı.."

PATLAMA ANI BJK TV CANLI YAYININA BÖYLE YANSIDI



Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi aldı.

BURSASPOR KULÜBÜNDEN AÇIKLAMA

Bursaspor kulübü patlama sonrası "Taraftarlarımızın çıkışından hemen sonra patlama yaşanmıştır. Tüm taraftarlarımıza geçmiş olsun." açıklaması yaptı. Patlama, Bursaspor taraftarının tahliyesinin gerçekleştiği ve taraftara eşlik eden polis ekiplerinin beklediği bölgede gerçekleşti. Bursaspor'dan yapılan açıklamada taraftarlarından yaralı olmadığı bildirildi: "Yaşanan patlamadan yaklaşık 5 dakika önce taraftarlarımızın o bölgeden ayırdığı bilgisi tarafımıza ulaşmıştır."

ANADOLU YAKASINDAN PATLAMA ANININ GÖRÜNTÜSÜ



+18 Uyarı: Video küfür içermektedir.

İŞTE İLK GELEN GÖRÜNTÜLER


1-054.jpg

2-021.jpg

Etiketler :