Beşiktaş - Sivasspor maçı ÖZET İZLE (BJK Sivas maç özeti)

Beşiktaş - Sivasspor maçı ÖZET İZLE (BJK Sivas maç özeti)

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş Vodafone Park'ta Demir Grup Sivasspor'u ağırladı.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında bugün Demir Grup Sivasspor ile sahasında karşı karşıya geldi. Mücadele Yaşar Kemal Uğurlu tarafından yönetildi. Uğurlu'nun yardımcılıklarını Kemal Yılmaz ve Asım Yusuf Öz yaparken, Özgür Yankaya dördüncü hakem oldu.

Karşılaşmanın ilk golü ilk kez 11'de görev alan Güven Yalçın'dan gelirken Sivasspor Beşiktaş ağlarına gönderdiği golle duruma eşitlik getirdi. Sivasspor ikinci yarıda kaydettiği golle Vodafone Park'ta öne geçti. 74. dakikada Beşiktaş Ljajic'in pozisyonunda penaltı kazandı. Maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, VAR sisteminden gelen uyarı üzerine ofsayt gerekçesiyle penaltıyı iptal etti. Karşılaşma 1-2 Sivasspor üstünlüğü ile tamamlandı.

Şenol Güneş, karşılaşmada Loris Karius ve Tolgay Arslan'ı kadroya almadı. Alman kaleci Loris Karius'u Genk ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında da oynatmayan Güneş, Demir Grup Sivasspor maçında da kaleyi Tolga Zengin'e emanet etti. Yedek kaleci olarak ise Utku Yuvakuran görev yaptı. Tolgay Arslan'a da Demir Grup Sivasspor maçında görev vermeyen Güneş, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda oynanan Genk maçına göre kadroda 4 değişiklik yaptı. Güneş, sakatlığı bulunan Jeremain Lens ve cezalı Gary Medel'in yanı sıra Dorukhan Toköz ile Necip Uysal'a Demir Grup Sivasspor maçında görev vermedi.

Üst üste 2. yenilgisini alan Beşiktaş, 18 puanda kaldı. Sivasspor ise 14 puana yükseldi. 

STAT: Vodafone Park
HAKEM: Yaşar Kemal Uğurlu

BEŞİKTAŞ: Tolga , Gökhan , Pepe, Vida, Caner, Atiba, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Ljajic, Güven, Ryan Babel 
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

DG SİVASSPOR: Tolgahan, Douglas, David Braz, Bjarsmyr, Ziya, Medjani, Hakan Arslan, Robinho, Emre Kılınç, Gabriel Torje, Arouna Kone
TEKNİK DİREKTÖR: Hakan Keleş

Beşiktaş son 8 haftada oynadığı 5 maçta mağlubiyet alırken 2 maçta beraberlik aldı. İşte o karşılaşmalar:

Malmö 2-0 Beşiktaş 
Konyaspor 2-2 Beşiktaş 
Beşiktaş 2-4 Genk 
Göztepe 2-0 Beşiktaş 
Beşiktaş 4-1 Rizespor
Başakşehir 1-0 Beşiktaş
Genk 1-1 Beşiktaş
Beşiktaş 1-2 Sivasspor

Son 5 haftada takımların galibiyet sayıları şöyle:  

(4) Başakşehir 
(2) Galatasaray 
(1) Beşiktaş 
(1) Fenerbahçe 
(1) Trabzonspor

ALKIŞLAR GÜVEN YALÇIN'A

Beşiktaş'ın 1999 doğumlu forveti Güven Yalçın, 11 başladığı ilk maçta ilk golünü atarken; 4 şut denemesi yaptı, 1 şut pası verdi ve %85,0 başarıyla pas yaparak maç sonunda taraftarın alkışladığı tek isim oldu.

OĞUZHAN'A HEM PROTESTO HEM DE DESTEK!

Karşılaşmada performansıyla eleştirilen isimlerden biri olan Oğuzhan Özyakup 56'ncı dakikada yerini Mustafa Pektemek'e bıraktı. Oğuzhan, oyundan çıkmadan önce ayağına her top geldiğinde taraftarın ıslıklı protestosuna maruz kalırken, bu sırada Pepe ve Vida tribünlere 'Yapmayın' işareti yapsa da, Oğuzhan'a oyundan çıkarkan de tepkiler sürdü. Daha sonra bir grup taraftar Oğuzhan'a alkışlarla destek oldu. Ayrıca oyundan çıktıktan sonra kapalı tribün “oyuncu ıslıklayan s.... gitsin” diye bağırdı.

MAÇ SONU AÇIKLAMALAR

* Güven Yalçın
Karşılaşma sonrası konuşan Güven Yalçın, "İyi başladık bence, sonra kolay goller yedik. Çalışmaya devam edeceğiz, hepimiz çok üzgünüz. Destek için teşekkür ediyorum herkese." dedi.

* Dorukhan Toköz
Karşılaşma sonrası konuşan Dorukhan Toköz, "Bu skora çok üzüldük çünkü bugün çok istiyorduk. Genk maçında iyi bir mücadele etmiştik. Milli takım arası var, çalışıp her şeyi yapacağız ve herkesi mutlu etmek için çok emek harcayacağız. Genç arkadaşlarla beraber sezon başından beri çok çalışıyoruz genç arkadaşlarla beraber. Herkes çok iyi şeyler söylüyor, teşekkür ederiz ama şu anda takımın başarısı bizim için daha önemli." dedi.

MAÇ SONU TARAFTARDAN ÖZÜR DİLEDİLER

Mücadelenin ardından Şenol Güneş soyunma odasında doğru içeri giden takımı dışarı çağırdı, açık tribüne gidip özür dilemelerini istedi. Şenol Güneş, önce açık tribüne ellerini kaldırarak özür diledi sonra da kapalıya. Sonra futbolculara “hadi içeri” şeklinde işaret yaptı ama futbolcular kısa bir süre donup kaldı. Ardından açık tribün Şenol Güneş’e tezahüratta bulundu ancak diğer tribünler ıslıkladı.
 

BEŞİKTAŞ - SİVASSPOR MAÇ ÖZETİ İZLE 


BJK TV CANLI YAYINI izle

BEIN SPORTS CANLI YAYINI izle

Etiketler :