Beşiktaş'ta seçim günü! Fikret Orman'ın 4. kongresi...

Beşiktaş'ta seçim günü! Fikret Orman'ın 4. kongresi...

Beşiktaş Kulübü'nde Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu bugün yapılıyor... Oy verme işlemi sürüyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Kulübünde olağanüstü seçimli genel kurul sürüyor. Mevcut başkan Fikret Orman, olağanüstü seçime tek aday olarak giriyor.

Kongreye sabah saatleri itibarıyla katılımın az olduğu gözlendi. Kongre divan kurulu başkanlığı seçiminin ardından saat 10.30'da oy verme işlemi başladı. Genel kurulda, aidatlarını yatıran 14 bin 456 üye, 20 sandıkta oy kullanabilecek. Oy verme işlemi saat 17.00'de tamamlanacak.

DİVAN KURULU BAŞKANI ŞENER YURDAKUL

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilen toplantıda, kongre divan kurulu başkanlığına üyelerin oylarıyla Şener Yurdakul seçildi.

FİKRET ORMAN VE SERDAR ADALI OY KULLANDI

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, tek aday olarak girdiği olağanüstü seçimli genel kurulda oyunu verdi. Yeni yönetim kurulu listesinde yer alan Serdal Adalı, oy verme işlemlerini gerçekleştirdi. 

İŞTE OY KULLANAN İSİMLER 

"OYUMU MUHALEFETE VERDİM"

Orman'ın oy verirken, "Oyumu muhalefete verdim" sözleri ise gülüşmelere neden oldu. Toplantıya katılan üyeler, oy verme öncesi Fikret Orman'a büyük ilgi gösterdi ve bol bol birlikte fotoğraf çektirdi.

"BEŞİKTAŞLILARIN BİR ARAYA GELDİĞİ GÜZEL BİR GÜN"

Seçimle ilgili basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Orman, seçim heyecanı içinde olduklarını belirterek, "Beşiktaşlıların bir araya geldiği bir gün, güzel bir gün. Dün de galip geldik, inşallah şampiyon olacağız." ifadelerini kullandı.

5 YÖNETİCİ DEĞİŞTİ. İŞTE YENİ YÖNETİMDE OLACAK İSİMLER

Fikret Orman yeni dönem yönetiminde 5 değişikliğe gitti. Ahmet Nur Çebi, Berk Hacıgüzeller, Erdal Torunoğulları, Hakan Kalkavan ve Emre Kocadağ yeni dönemde görev almayacak. Orman 2013'te başkanlık için yarıştığı Serdar Adalı'nın yanısıra Ahmet Kavalcı, Hüseyin Yücel, Gökçe Meriçten ile Melih Aydoğdu'ya yönetiminde yer verdi.

İşte Orman'ın yönetim kurulu aday listesi: 

Serdal Adalı
Umut Güner
Ahmet Ürkmezgil
Deniz Atalay
Hüseyin Yücel
Ahmet Kavalcı
Metin Albayrak
Cihat Kumuşoğlu
Şafak Mahmutyazıcıoğlu
Hüseyin Mican
Hakan Özköse
Erdal Karacan
Gökçe Meriçten
Candaş Tolga Işık
Melih Aydoğdu

ORMAN'IN 2012'DEN BU YANA 4. SEÇİMİ

Beşiktaş Kulübü'ne ilk olarak 25 Mart 2012'de başkan seçilen Fikret Orman, kulübün eski başkanı Yıldırım Demirören'in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na seçilmesinin ardından 2012'deki olağanüstü seçimli genel kurulda Bülent Deriş ve Nazmi Koca ile yarıştı. Seçimlerde kullanılan 4 bin 545 oyun 4 bin 27'sini alan Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün başkanı oldu. 

Orman, tüzük gereği 16 Haziran 2013'te gerçekleştirilen seçimde bu sefer Serdal Adalı karşısında seçimi kazandı. Söz konusu kongrede 5 bin 988 geçerli oyun 3 bin 850'sini alan Fikret Orman, 3 yıllığına yeniden başkan seçildi. 16 Mayıs 2016'daki seçime ise tek aday olarak giren Orman, kullanılan oyların 3 bin 658'ini alarak başkanlığını sürdürdü.