Fikret Orman: "Mayıs ayında kongremiz olacak herkes aday olabilir."

Fikret Orman: "Mayıs ayında kongremiz olacak herkes aday olabilir."

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurul Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Orman, "İlk önce mayısta yapalım demiştik. Beşiktaş’ı idare ederken tüzükle çok işimiz olmuyor, icrayla işimiz oluyor dedik. Tüzük konuşurken bütünleşmeden kopuyoruz. Tüzük gereği 3 dönem kuralımız var. Bu maddeden başlayarak toplam 4 madde oylayacağız. 2 madde için talep divandan geldi. Üyelikten düşenlerle alakalı bir tüzük tadili gerekiyordu, ben de onu istedim. Son madde olarak yönetim kurulu üye sayısının aşağı inmesi. Başkan maaş alacak onun için tüzük tadili yapılıyor, kulübü satacaklar vs deniyor. Üzüyor tabii ki bunlar bizi. Şirket kurulması genel kurul yetkisiyle yapılıyor. Dönem içerisinde hamle yapmamız gerekince genel kurulda tıkanıyoruz. Şirket kurulumu yetkisini yönetim kuruluna alalım mı dedik? Ama bu sefer de başka şeyler konuşulmaya başlanacak. Araya madde sokacaklar dediler ama buna karşıyım. 4 maddenin dışında bir madde konuşulmasın bugün.

Beşiktaş yönetimine geldiğimde 2 bin TL olan aidat o dönemin kurunda 1176 dolardı. Biz bu rakamı 1200 TL'ye indirdik o da 705 dolardı. Şu anda 5000 TL olan aidat 800-900 dolar civarında. TL bazında rakam artsa da döviz kurunda bu rakam azalmıştır.

Seçim bir gün, icraat 3 yıl. Beşiktaş Kulübü büyüdü. Artık biz bu işlere yetişemiyoruz. Profesyonel bir ekibe ihtiyacımız var. Yönetim kurulunda üye sayısı fazla olunca ne yazık ki profesyonellik azalıyor

Bizler de sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Beşiktaş'a adayların çıkması lazım. Bu ayıp bir şey değil. Burası kimsenin babasının çiftliği değil. Mayıs ayında kongremiz olacak herkes aday olabilir." dedi.

 

Etiketler :