1 Haziran normalleşme genelgesi yayınlandı mı? Yeni normalleşme kararları

Koronavirüs salgınına tedbirler kapsamında 1 Haziran sonrasında hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı, düğünler, kafe ve restoranların akıbeti bugün belli oluyor. Buna göre; Yeni İçişleri Bakanlığı genelgesi yayınlandı mı?

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan konuşma sonrası gözler Haziran ayına çevrildi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün saat 15.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Peki, 1 Haziran normalleşme genelgesi yayınlandı mı? 

1 HAZİRAN NORMALLEŞME GENELGESİ YAYINLANDI MI?

Kabine Toplantısının ardından 1 Haziran itibarıyla uygulanması planlanan kademeli normalleşme planının da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının ardından da İçişleri Bakanlığı'nın yeni genelgeyi paylaşması tahmin ediliyor.

KABİNE TOPLANIYOR

Koronavirüs salgınına tedbirler kapsamında birçok alanda uygulanan kısıtlamaların 1 Haziran sonrasında yeni kararlarla beraber kaldırılması beklentiler arasında yer alırken bu noktada "Yeni normalleşme kararları ile İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı mı, 1 Haziran genelgesi ne zaman yayınlanacak?" soruları gündeme taşındı. Bu kapsamda hafta içi, hafta sonu sokağa çıkma yasağı, düğünler, kafe ve restoranların akıbeti bugün belli olacak. Buna göre; Yeni İçişleri Bakanlığı genelgesi yayınlandı mı?

Kabine toplantısında korona virüs ile mücadele başta olmak üzere yurt içi ve dışındaki gelişmelerle ilgili ülke gündeminde önemli yer tutan konuların görüşülmesi bekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bir sunum yapması öngörülen toplantıda alınan tedbirlerin vaka ve vefat sayılarına nasıl yansıdığı, hangi tedbirlere ne zamana kadar devam edileceği, normalleşme kapsamında hangi adımların atılacağı konularının ele alınacağı tahmin ediliyor.

Aşı programında öncelikli grupların durumu, yeni yaş gruplarına ilişkin aşı uygulaması ile yerli aşı çalışmaları ve ithal aşıdaki tedarik sürecinin, toplantının bir diğer önemli gündem maddesi olması öngörülüyor.

Telafi eğitimine ilişkin çalışmaların da Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde görüşülmesi ve bu konuda atılacak adımların ele alınması bekleniyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

Son Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan değerlendirmelerde bulunmuştu.

Kabine Toplantısı'nda 1 Haziran'dan itibaren başlayacak kademeli normalleşmenin 2. etabının ele alındığını belirten Erdoğan, "Önümüzdeki günlerdeki gelişmelere göre milletimizle paylaşacağız. Vaka sayılarını daha da aşağıya çekmek için milletimizin kademeli normalleşme döneminin kurallarına uymasını istiyoruz. Riskli grupların tamamının aşılanması için çalışıyoruz. Belirlenen tedbirler insanlarımıza eziyet olsun diye değil bu sancılı dönemi geride bırakmak için milletimizin önüne konmaktadır." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı