6222 sayılı yasa değişiyor. Polis statlara geri dönüyor

6222 sayılı yasa değişiyor. Polis statlara geri dönüyor

6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası, kısa süre için değişiyor ve cezalar ikiye katlanıyor.

Ajans Beşiktaş - 6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası, değişiyor. Değişen kanundaki tüm detayları Şansal Büyüka beIN FİNAL programında açıkladı. İşte o açıklamalar...

"Spor Bakanlığının hukukçuları, Futbol Federasyonu ve Kulüpler birlğinin temsilcileri ve ünlü bir Avukat, bu taslağın son halini hazırladı.

Suç kapsamına giren spor alanı kapsamı genişletiliyor. Evvelden sadece stattı. Şimdi çevresi var. Taraftarların toplandığı alanlar var. Maçlara giderken her türlü yol güzargahında yapılan her türlü suç 6222 sayılı yasaya göre işlem görecek. 

İl ve ilçe güvenlik kurullarında mutlaka kulüplerin temsilcileri olacak. En önemlisi özel güvenlik gidecek yerine polis gelecek. Polise görev yaptığı maçla sınırlı olarak ücret verilecek. Başlarında bir Emniyet Müdürü olacak. 

Özel güvenliğin yerine gelen polislerin paraları Futbol Federasyonu tarafından ilgili Emniyet Müdürlüklerine gönderilecek. Futbol Federasyonu bu ücretleri kulüplerden kesecek. Aldığımız bilgiye göre polise ödenecek para, özel güvenliğe ödenen paranın daha altında olmasına rağmen ciddi bir katkı olacak. 

Seyircilerin maçlara girişlerinde biyometrik yöntemle kimlik kontrolü yapılacak. Kaçak, terörist, suçu bulunan veya aranan kişi kapıda otomatik olarak tespit edilecek. 

Yasak madde sokmak, müsabaka düzenini bozmak, tehdit-hakaret içeren tezahürat, usulsüz seyirci girşi yasak alanlara girme, taşkınlık, kasten yaralama, yüze yarım ve tam maske takma cezaları 2 kat artıırıldı. Sadece taraftar değil, şiddete teşvik eden yönetici, gazeteci, teknik direktör, başkan kim varsa...

Elektronik bilette karaborsacılığa etkin bir çözüm geliyor. Bir ceza ilk kez işleniyorsa 1 yıl ikinci kez işleniyorsa 3 yıl, üçüncü kez işleniyorsa 5 yıl men cezası verilecek. Çok kısa sürede çıkması bekleniyor yeni yasanın."

Etiketler :