90’dan döndük!

90’dan döndük!

Ülke puanı sıralamasında kritik bir yerde olan Türkiye, Beşiktaş’ın 90. dakika golüyle sevinirken rakibimiz Ukrayna’dan Dinamo Kiev de son anda yediği golle kaybetti. Böylece farkı azaltmayı başardık

Ajans Beşiktaş - Ülke puanı sıralamasında Şampiyonlar Ligi gruplarına 2021-22'de doğrudan katılım şansını kaçırmamak için 10. sıradaki Ukrayna'yı geçmek zorunda olan Türkiye, perşembe oynanan maçlar sonrası farkı eritti. G.Saray'ın aldığı 1 puan sonrası Beşiktaş 90'da attığı golle kazanırken, Ukrayna ekibi D.Kiev de 90'da yediği gol sonrası Malmö'ye 4-3 kaybetti. Hafta başında Ukrayna ile aramızda 1.300 puan bulunurken bu fark Beşiktaş'ın galibiyeti ve Kiev ile Oleksandria'nın mağlubiyetleri sonrası 0.900'e düştü.

BİR GÖZÜMÜZ DE AVUSTURYA'DA

Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan takımın ülke puanı sıralamasında ilk 10'da yer alan ülkeler arasından çıkması durumunda ise 11. sıradaki ülke doğrudan gidebilecek. Bu durumda ise 12. Avusturya'ya geçilmememiz gerek. Avusturya ekiplerinden Salzburg, LASK ve Wolfsberger yoluna devam ediyor ve aramızda sadece 0.875 puan farkı bulunuyor.

5 TAKIM KATKI YAPTI

Ülke puanına katkı yapan ekiplerimize baktığımızda ilk sırada Galatasaray yer alıyor. Sarı-kırmızılı takım, 4'ü Şampiyonlar Ligi'ne katılım bonus puanı olma üzere 6 puan toplarken Başakşehir 5 puan topladı. Trabzonspor 3.5, Yeni Malatyaspor 2.5, Beşiktaş ise 2 puanlık katkı yaptı. Ekiplerimizin 19 puanlık toplam katkısı, 5 olan takım sayımıza bölünürken 3.800 olan sezon ülke puanımız ortaya çıkmakta.

BULGARİSTAN'IN BİLE GERİSİNDEYİZ

Avrupa arenasında takımlarımız sahaya çıktıkları 30 mücadelenin sadece 7'sini kazanabildi ve sezon içerisinde topladığımız ülke puanında ise Bulgaristan'ın bile gerisinde kaldık. 20 ülke bizden daha iyi bir performans sergilerken, ilk sırada 11 bin 571 puan değeriyle İngiliz ekipleri yer aldı. (Sabah - Taner karaman)