Abdullah Avcı, Beşiktaş maçı öncesi forvet için kararsız

Abdullah Avcı, Beşiktaş maçı öncesi forvet için kararsız

Trabzonspor Teknik Direktörü, Beşiktaş maçında forvette Djaniny ile Cornelius arasında kararsızlık yaşıyor. Sağ bek tercihine göre Dorukhan’ı savunma ya da orta sahaya monte edecek olan tecrübeli teknik adam, Hamsik’in durumunu da dikkate alacak

Ajans Beşiktaş - Trabzonspor ile Beşiktaş’a karşı oynadığı iki maçı da kazanan Teknik Direktör Abdullah Avcı, siyah-beyazlı oyuncuların performans analizine göre taktiğini şekillendirecek. Yapılan çalışmalarda ilk 11’ini de kurgulamaya çalışan tecrübeli adam, çeşitli alternatifleri düşünerek kadrosunu kuracak.

Yeni teknik direktörle karşı karşıya kalacak olan bordo-mavili çalıştırıcı, rakibe göre değil, kendi oyun kurgusunu Beşiktaş’a kabul ettirmeyi amaçlıyor.

Takım savunması üzerinde duran Avcı, forvet oyuncularından başlayan savunma anlayışını bu maçta ön tarafta daha baskılı bir şekilde uygulayacak. Ahmetcan Kaplan’ın sakatlığı nedeniyle forma giyemeyeceği müsabakada Denswill ve Hüseyin Türkmen ikilisinin görev yapması bekleniyor. Cezası nedeniyle Göztepe ve Çaykur Rizespor maçlarında olmayan Puchacz’ın, Beşiktaş maçında sahadaki yerini alması bekleniyor.

Sağ tarafta ise cezalı Peres’in yerine Serkan Asan veya Dorukhan Toköz’ün yer alması bekleniyor. Abdullah Avcı, orta sahada Dorukhan’ı sahaya sürmesi halinde Serkan Asan sağ tarafta forma giyecek.

Trabzonspor Teknik Direktörü, orta sahaya iki savaşçı oyuncu yerleştirmeyi planlıyor. Avcı, sağ tarafta Serkan Asan’ı görevlendirmesi halinde orta sahayı Dorukhan, Siopis ve Abdulkadir Ömür üçlüsüne emanet edecek. Hamsik’in durumuna bakacak olan Karadeniz ekibinin teknik patronu, gerekirse yıldız futbolcuyu hamle oyuncusu olarak da kullanabilecek.

Tecrübeli teknik adamın, ileri uçta Edin Visca ile Nwakaeme’yi kadroya koymasına kesin gözüyle bakılırken, Cornelius ve Djaniny’i ikilisi arasında da bir tercih yapacak. (Skorer)