Abdullah Avcı: "Vazgeçmeyeceğim! Mücadeleden kaçacak değilim"

Abdullah Avcı: "Vazgeçmeyeceğim! Mücadeleden kaçacak değilim"

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi K Grubu ikinci maçında Vodafone Park’ta Wolverhampton'a 1-0 yenildi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi K Grubu ikinci maçında Vodafone Park’ta Wolverhampton ile karşı karşıya geldi. İlk yarı 0-0 golsüz eşitlikle sonlanırken, 90+3'te gelen golle Wolverhampton maçı 1-0 galip bitirdi. Maç sonu taraftarların tepkisi büyüktü.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı şunları söyledi:

"Seyircinin başından 85. dakikaya kadar taraftarımızın verdiği destekle oyuncular her şeyi denediler. Bu rakip ile pozisyona girmek kolay değil.

Enteresan bir durum yaşıyoruz. Hastalıklar, sakatlıklar. Sezon başından beri bir takım şeyler yaşıyoruz. Oyuncularım bu akşam 85 dakika oyun planına sadık kalıp, gol için her şeyi denedi."

Umarım hafta sonuyla birlikte sakat ve hasta oyuncularımızın dönmesiyle daha alternatifli bir takım olup, bu şanssızlıkları kırıp, sonuç alıp, milli takım arasına sağlıklı bir şekilde girmek istiyoruz.

Antrenörlüğüm sorgulanamaz. 20 senede tırnaklarımla kazıyarak buraya geldim. Bu dönemde şampiyonluğa oynayan 2 takım beni istedi, ben başka bir takımla şampiyonluğa oynadım. Ben tüm sınavları vererek geldim. Seçeneklerim başka da olabilirdi, ben Beşiktaş'ı istedim. Sadece performansım sorgulanabilir ama antrenörlüğüm sorgulanamaz.

Sınavları geçtim. Tırnaklarımla kazıyarak buraya geldim. Son 10 yılda şampiyonluğa isteyen kulüpler, 2'şer kez beni istedi. Bugün Beşiktaş beni değil, ben Beşiktaş'ı istedim. Seçeneklerim başka da olabilirdi, ben Beşiktaş'ı istedim.

Adem'in performansından ben de memnun değilim. Kendisiyle görüştüm, yüzüne karşı söyledim. Aslında problem çözebilecek bir oyuncu. Tarihine, CV'sine baktığımda önemli bir oyuncu. 5 maçta 4 sarı kart, 3'ü itirazdan olmaması gerekir, yüzüne de söyledim.

Vazgeçmeyeceğim. Ben imzamı hem gönlüme, hem gönüllere attım. Türk futbolunun sorunu antrenör değiştirmek değildir. Beşiktaş Kulübü ile 3 yıllık sözleşme imzaladım. 5 maçta bu sorgulanmaz. Birçok şey konuşulur, biz de hepsini biliriz. Biz bazı şeyleri duyarız ama duymamazlıktan geliriz, çalışmaya devam ederiz. Yolumuza çalışarak ve odaklanarak devam edeceğiz.

Ben buraya Beşiktaş taraftarına inanarak, tarihine inanarak geldim. Mücadeleden kaçacak değilim. Pazar günü kazanacağız.

Başarısızlık varsa, hepimizin üzerine alması gereken bir durum var, bunu araştırıyoruz. Santrfor Türkiye'de kolay getirebileceğin bir şey değil. Bu tür oyuncularla sonuna kadar uğraştık, belki kendime fazla güvendim. Ocak itibariyle ne yapacağımıza bakacağız.

Beşiktaş'ın analizini yaparak geldim ben. 'Sizin takımınız bu' diyerek geldim. Geçen sene Adriano, Caner ve Gökhan'ın gole katkısı, 3. Dünya futbolu da dahil, bekler ileri gitmeyecek diye bir şey yok ama onun yerine de derine gitmesi gereken oyuncu lazım.

Bu ülkede her oyunu oynadım, hepsi eleştirildi. Savunma da eleştirildi, hücum da eleştirildi. Yapacak bir şey yok. Beşiktaş takımı topa da sahip olacak, baskı da yapacak."

Etiketler :