"Açık, net ve inanarak söylüyorum biz bu Lyon'u eleriz"

"Açık, net ve inanarak söylüyorum biz bu Lyon'u eleriz"

Spor yazarı Ömer Güvenç, Lyon-Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Vatan gazetesi yazarı Ömer Güvenç, bugünkü köşesinde dünkü maç için şunları yazdı:

Daha maç oynanmadan 3-4 kişi ile iddiaya girdim. Biz kesin gol atarız ama yer miyiz bilmem! Ben iddiayı kazandım çünkü rakip kim olursa olsun nerde oynarsa oynasın Beşiktaş gol atmadan o maçı bitirmez. Dün de bunda haklı çıktım.

Güzel bir zamanda golü attık. Gol Babel’in ama harika asist Talisca’nındı. Doğrusunu söylemek gerekirse Beşiktaş’ın çok temkinli, defans ağırlıklı başlayacağını sandım ama Beşiktaş beni yanılttı. Lyon ne kadar fazla hücumcu ile çıktıysa Beşiktaş karşılık verdi.

İlk yarıda istediğimiz hatta fazlasını aldık. 2. yarı şaka gibi. Anlamsız bir şekilde geriye yaslandık.

Pozisyona girmeleri mümkün değilken kaptırdığımız toplarla Lyon’a pozisyon yarattık. Ayağa oynamadık. Hücumu neredeyse unuttuk. Kısacası ikinci 45 dakika siyahla beyaz gibi! Maç bitti, yazımı yazdırdım ve hâlâ düşünüyorum neden bu kadar geriye yaslandık. İnanıyorum bu Güneş’in tercihi değil. Futbolcular psikolojik olarak geriye yaslandı. Aslında 2. yarıya pozisyon bularak başladık. Talisca kafayı düzgün vursa 2-0 öne geçmemiz işten bile değildi.

EN İYİ HAKEM ÜÇLÜSÜYDÜ!

Yediğimiz goller tam bir şaka. Orada en az 7-8 kişiyiz adam neredeyse tabanı ile gol attı. 2. yediğimiz gol şakanın da şakası. Yapma be Fabri! Ne düşündün, ne yapmak istedin? Buna da bir türlü aklım ermiyor...

Ama açık, net ve inanarak söylüyorum biz bu Lyon’u (Tabii 2. yarıdaki oyunla değil) eleriz arkadaş! Laf olsun diye söylemiyorum. Tabii bu inancımın yarısını futbolculara yarısını da o gün tribünleri dolduracak muhteşem 12. adam Beşiktaş taraftarına güvenerek söylüyorum.

NOT: Son yıllarda seyrettiğim en iyi hakem triosuydu... Valla helal olsun!