"Adem Ljajiç’e ne oldu?"

"Adem Ljajiç’e ne oldu?"

Beşiktaş'ın deplasmanda 3-2 kaybettiği Gazişehir Gaziantep karşılaşmasını Milliyet Gazetesi spor yazarı Bilal Meşe değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin bugün Milliyet Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

Bu oyunun değişmez bir kuralı var, şartlar ne olursa olsun, sahada kalacaksın, arkadaşlarını yalnızlığa mahkum etmeyeceksiniz! Bu sözümüz elbette Vida’nın yanısıra Elneny’e! Vida’nın uluslararası tecrübesi var, oynadığı alan kritik, gelin görün ki, 6. dakikada Beşiktaş’ı kritik bir maçta yalnız bıraktı! Topu kontrol edemedi, olabilir... Kayode, Krauis ile karşı karşıya, Vida yanlışını kapatmak için rakibini bozuyor, buz gibi penaltı! Bırak kardeşim, bıraaak, gitsin gol olsun, takımını niye eksik bırakıyorsun?

Üstelik Avcı’nın onbir tercihi bence çok iyiyken, niye pişmiş aşa su katıyorsun Vida efendi! Bu sözlerim Elneny için de geçerlidir! Kartal’ın eksik kalması oyun düzenini alt-üst ederken, ilk yarıda bırakın pozisyon üretmeyi kalesinde müthiş tehlikeler yaşadı, Gazişehir’in iştahını kabarttı! Krauis çıkardıkları bir kenara, Gazişehir’in iki topu direkten döndü. Dememiz o ki, ilk yarıda fark bir değil, üç-dört olurdu. Yani, Gazişehir ilk yarıda maçı koparabilirdi, olmadı, bu da Kartal’ın en büyük şansıydı! Bu yarıda Kartal, en ciddi pozisyonu Caner’le yakaladı, tecrübeli futbolcu soldan sert vurdu, kaleci son anda tokatladı, hepsi o kadar.

Kartal’ın yeni transferleri Elneny ve Diaby, ilk onbirde sahaya çıktılar... Elneny, Atiba’nın alternatifi, ne var ki Vida’nın kızarmasıyla, savunmaya çekildi. Diaby ile ilgili yorum yapmak için çok erken, bekleyip, görmek lazım. N’Koudou’nun tekniği iyi çabuk, ne var ki, ileri çıkışlarda, kalabalık savunmayı aşmakta zorlandı, boğuşmak zorunda kaldı! Hadi onlar yeni, peki Adem Ljajiç’e ne oldu? Forvet arkası oynuyor, topu fazla seviyor, pas yerine iki-üç kişinin arasına dalıyor, geçmişini aratıyor!

Avcı, ikinci yarıda oyun şablonunda değişikliğe gitti, savunmayı üçledi, Elneny’yi eski yerine çekti, Kartal biraz olsun ayağa kalktı. Ne var ki Güray, 58’de farkı ikiye çıkardı. Avcı’nın maçı çevirme adına Atiba ve Boyd hamleleri Kartal’ı ofansa taşıdı. Ancak Vida, zincirine bu kez de Elneny eklendi! Kayede, Elneny’ye kasıtlı dirsek atıyor, peki kardeş sen niye kaval kemiğine tekme atıyorsun, canın yandı tamam, bırak vurma, rakibin kızarsın! Avcı, ne yapsın?
Büyük takımlar ki, Beşiktaş bunlardan biridir, eksik de kalsanız pes etmeyeceksiniz. Chibsah farkı üçe çıkardı, Kartal, dokuz kişi kalmasına karşın büyüklüğünü hatırladı, müthiş bir direniş gösterdi, devreye bu kez bitime doğru Umut Nayır ve Atiba girdi, farkı bire indirdi, ama üç puan kuş misali uçup gitti!