Ahmet Nur Çebi: "Taraftarlarımız Münih'teki maça lütfen gelmesinler."

Ahmet Nur Çebi: "Taraftarlarımız Münih'teki maça lütfen gelmesinler."

Beşiktaş'ın 2. Başkankı Ahmet Nur Şevi Tv 8,5 kanalına konuk oldu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın gündemi hakkında soruları yanıtlayan Ahmet Nur Çebi açıklamalarda bulundu. Çebi, "Önümüzde 17 maç var kimin ne yapacağı belli değil. Bunları konuşmak için erken. Beşiktaş'ın başarılarında taraftarın desteği çok büyük. Bunu her zaman söylüyorum." dedi.

Transfer konuları yakkında açıklamlarda bulunana Çebi Cenk Tosun hakkında, "Biz yönetim olarak Cenkin takımdan ayrılmasını istemiyoruz. En azından sezon sonuna kadar. Bize Cenk için gelen resmi bir teklif yok. Ama futbolun içinde sohbetler konuşmalar oluyor. Cenk bizim için kıymetli. Şampiyon olarak ligi tamamlamak istiyoruz." dedi.

"Akşamları geç saate olsa eve gidiyorum ama ailemle geçireceğim zamanları futbolcularla geçirdiğim çok oluyor." diyen Çebi, Caner Erkin ile ilgili sorulan sorulara, "6 maç ceza çok fazla, çok abartılı. Ceza almalı mıydı? Evet. Futbolcumuzla bunu konuştuk mu? Konuştuk. Çok nazik çok kibar bir çocuk Caner. Ancak futbol bir voleybol maçı değil. Adrenaliniz yükseliyor. Bana göre 2-3 maç yeterliydi. 6 maç ceza çok fazla." dedi.

Şenol Güneş'e verilen 1 maç ceza için "Şenol hoca yalan konuşmaz, hatırlamıyorum dediyse hatırlamıyordur. Şenol Hoca öyle diyorsa öyledir." dedi. Küfürün sporda yerininin olmadığını ekleyen Çebi, "Yolda giderken trafik sıkışıktır sölenirsinz bu karşınızdakine hakaret ettiğiniz anlamına gelmez." ifadelerini sözlerine ekledi.

Talisca ve Demba Ba hakkındaki sorulara "Demba Ba'yı bu camia çok sevdi. Ama şuanda kendisi Çin'le olan kontratı halledebilirse gelmek istediğini dile getiriyor. Kontrat işi hallolursa oturur konuşuruz." dedi.

"Beşiktaş isterse opisyonu ödeyerek Talisca'yı alabilir. Önümüzdeki süreçlerde zamanı geldiğinde bunu değerlendiririz. Talisca'nın kalmasını isterim. Ama bugün çok erken Talisca'yı konuşmak için."

"Negredo'nun daha büyük futbolcu olduğunu biliyorum, şu ana kadar sahada bulduğu süre, sanıyorum ki kendini gösterebilme şansını vermedi. Aldığı zaman, kendini göstermesi için yeterli bir zaman değil."

Eto için, "Resmi bir teklif olmadı Antalyaspor o kapıyı kapattı. Eto'yu istesek alırdık. Biz nezaket kuralları içinde hareket ettik. Art niyetli olsak Eto'nun kalbini de çelerdik gönlünü de çelerdik ama yapmadık."

"Fikret bey benim kardeşim Beşiktaş'ın başkanı. Antalyaspor başkanının söylediklerini karşılıksız bırakamazdım. Benim söylediklerim az bile. Antalyaspor Eto ile yola devam etmek istediğini söyledi bizim için konu kapandı" dedi.

Arda Turan için, "Benim düşüncelerimin duygularımın bir önemi yok. Kaptan Tolga, Arda ile arkadaş. Beşiktaş'ın menfaati Arda'dan geçiyorsa, başkan ve hoca gerekeni yaparlar. Ama bizim takımımızda Arda ihtiyaç var mı bu ihtiyaca cevap verebilir mi bakılır. Arda Turan bizim için benim bildiğim kadarıyla gündeme gelmedi."

"Hakemlerin hatalı maçlar yönettikleri belli. Bunlar kötü niyetli insanlar değil. Beşiktaş hakemler tarafından kollanıyor lafı benim çok ağırıma gidiyor. Aleyhine en çok hatalı karar verilen takım Beşiktaş. Hakemler tarafından kollanıyor olsaydık, şu anda başka bir yerde olurduk."

"Hak, adalet ve vicdan duygularıyle hareket eden bir camiayız. Burak Yılmaz'a Galatasaray - Beşiktaş maçındaki hareketinden dolayı bir tavrım var. Ama başkan, hoca birlikte çalışmak istiyorum derse, ben ona karşı çıkmam. Kendini yere atan futbolcuyu sevmiyorum. O tarzını benimsemiyorum, kusura bakmasın."

Tudor'un Türkiye'nin en iyi takımı Beşiktaş sözlerine "Tudor doğru söylemiş, akıllı adam Tudor" dedi." 

"Sosa gündemimizde yok. Bize geldi ve gitti. Gittikten sonra da hiç görüşmedik. Terörden rahatsız olduğunu ifade etti. Çok rica etmemize rağmen kalmadı, Benim için Sosa konusu bitmiştir. Bu gidişin dönüşü yok. Benim futbolcuma başka takımın yöneticisi dadanırsa ben tepki gösteririm. Ben bunu başka kulübe yapmam. Trabonzspor'a da yapmam, Antalyaspor'a da yapmadık zaten"

"Quaresma da Caner de hepsi Beşiktaş için ter döküyor. Voleybol maçı değil bu adrenalin artıyor. Herkes Beşiktaş'ın sahadan 3 puanla ayrılması için mücadele ediyor. Şenol hoca durup dururken kimseyi idare etmez. Şenol hocanın yaptıklarının bir sebebi vardır."

Talisca ve Caner olayı için "Çok abartıldı ne yapayım yazıyorlar çiziyorlar böyle algılatıyorlar. Öyle bir olay olmadı." dedi.

"Mahmut Uslu'nun bizimle ilgili Beşiktaş'la ilgili Fikret Bey'le ilgili çirkin açıklmaları var. Mahmut Uslu'ya gereken cevabı verdik. Bu konular hakkında yorum yapmak istemiyorum." Aziz Yıldırım'ın 'Süleyman Seba'yı örnek alsınlar' sözünün sorulmasına karşılık "Biz Süleyman Seba'yı örnek alıyoruz. Aziz Bey de örnek alsın. Biz Süleyman Seba'yı örnek almasından gurur duyarız." dedi.

"Beşiktaş'ın ilk hedefi 4. yıldızı takmak. 3-5 sene daha şampiyonluğu bırakmayabiliriz" diyen Çebi, başkanlık ve yönetim sorularına "Beşiktaş'a başkanlık yapmak onurdur, gururdur." diye cevap verdi.

Beşiktaşlı taraftarlara şunu söylemek istiyorum " Ben onlara her zaman doğruyu söyledim. Rahat olsunlar desteklemeye devam etsinler. Hocanın ne kadar payı varsa taraftarında o kadar payı var. Karda kışta heryerde desteklediler. Beşiktaş taraftarı çok kıymetli bizim için. Taraftarlarımız Münih'teki maça lütfen gelmesinler. Zaten desteklerini hiç esirgemiyorlar. Ama en ufak bir provakasyonda bizim aleyhimize kararlar çıkar. Rica ediyorum lütfen gelmesinler."

 

Etiketler :