Ahmet Nur Çebi: "Türkiye'yi temsil etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz"

Ahmet Nur Çebi: "Türkiye'yi temsil etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz"

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - TRT Spor'da yayınlanan Basın Tribünü adlı programa konuk olarak çıkan Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, açıklamalarda bulundu. Ahmet Nur Çebi, programda şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye'yi temsil etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz"

"Beşiktaş, Avrupa'daki bu başarısı gruptan çıkarken ki özellikli başarısı bizim için çok keyif verici. Türkiye'de yaşayan her insan Beşiktaş'ın başarısından keyif aldı. Türkiye'yi temsil etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bayern Münih iyi bir takım ama biz de Beşiktaş'ız. Çok kıymetli rakiplerimizi eleyerek 1. olara buraya geldik. Ben Bayern Münih'ten çekiniyorsam onlar da bizden çekiniyordur"

"Bayern bu kuradan bence üzülmüştür"

"Bayern Münih çıktığı zaman ben, büyük takımlarla mücadele edeceğiz dedim. Hepsi büyük takım orada olanların. Beşiktaş da onlar kadar büyük bir takım. Bayern bu kuradan bence üzülmüştür. Bu kadar başarı ile buraya gelmiş bir takımla karşılaşacaklar. Burası Beşiktaş."

"Bayern Münih ile oynayacağız diye transfer yapmayacağız"

"Biz başarı odaklı bir kadro planlamaya çalışıyoruz. Ama futbol takımımızdan birisi gitmediği sürece, yeni transfer olmayacak. Biri giderse, biri gelir. Bu planlama işi. Ama şunu net söyleyebilirim. Bayern Münih ile oynayacağız diye transfer yapmayacağız. Kadromuz kaliteli. Biz baştan beri böyle iyi oynayabilmek için bu mevcut planlamayı yaptık. Bu kadro bana göre yeterli. Yeterli olmayan bir kadro ile yola çıkmadık"

"Marka değerini yukarıya çekmemiz lazım"

"Biz 5-6 yıldan beri, gelirleri arttırabilmek için çok çalıştık. Şu anda geldiğimiz noktada da daha fazla arttıramayacağımızı görüyoruz. Arttırmamız lazım. Bunun şu an tek yolu dünyaya açılmak. Dünyada forma satmanız, anlaşmalar yapmanız ve dünya çapında sponsorlar bulmanız lazım. Bizim şu an sponsorlarımız Türkiye'nin en iyisi, en fazla parayı verenler. Ama yetmiyor, dünyaya açılmak şart. Marka değerini yukarıya çekmemiz lazım. Bizi dünyanın tanıması gerekiyor. Aksi halde daha öteye gidemeyiz"

"Türkiye'de ulaşılabilecek en yüksek rakamlara ulaştık"

"Türkiye'de ulaşılabilecek en yüksek rakamlara ulaştık. Artık dünyaya açılmamız lazım. Bize dünya çapında sponsorluk olabilmesi için taraftar sayısının da yükselmesi lazım. Ben Fenerbahçe, Galatasaray da değilim artık. Dünya çapında düşünmek lazım. Dünya çapında gelirleri arttırmamız lazım. THY'den sonra yeni arayışlarımız devam ediyor. Hava yolu şirketlerinden en iyileriyle temas etmemiz lazım bunun içinde marka değerini yukarı çıkarıyoruz."

"Bugün biz en üst seviyedeyiz"

"Fikret Başkanın konuşmasında şu var; bugün Beşiktaş gerçekten yukarda. Zamanında Fenerbahçe ve Galatasaray da çok başarılı oldular. Onların o başarıları da çok kıymetli, bugün bizim başarılarımız da çok kıymetli. Zamanında onlar Beşiktaş'tan yukarıdaydılar. Bugün biz en üst seviyedeyiz. Biz onlara saygı duyuyoruz. Bugün Beşiktaş farklı bir yerde ama o gün de onlar buralardaydılar. Biz onların da o başarılarını kabul ediyoruz. Birbirimizi aşağıya doğru çekmenin bir anlamı yok. Başkanımız çok kibirli birisi değildir. Pişip pişirip aynı şeyleri ortaya çıkaramazsınız, Beşiktaş bir gün düşerse bugünleri mi konuşacağız. Biz kibirli olduğumuzu düşünmüyoruz."

"Gelirlerimiz bana göre Türkiye'de gelebilecek en üst seviyeye gelmiştir"

"Geldiğimizde 369 milyon dolar borç vardı. Koyun üzerine stadı, yapılan yatırımları. Biz çok yatırım yaptık, sokağa para atmadık. Bir gemiyi yüzdürebilmek kaptan vasifesidir. Biz şu an gemiyi yüzdürebiliyoruz. Gelirlerimiz bana göre Türkiye'de gelebilecek en üst seviyeye gelmiştir. Dünya çapında tanınamazsak, bu borçları yönetmekte sıkıntı çekeriz. Biz borçları yönetirken, stadı bitirdik, tesisleri bitirdik. Takımı şampiyon yaptık, 3. yıldızı taktık. Yatırımın karşılığı bir şeyleri ifade ediyorsa o borç kötü değildir. Mühim olan iyi borç yapabilmek. Bir kurumun ayakta kalması için sadece maddiyat değil, maneviyat da önemlidir"

"Madem kollanıyoruz biz neden lider değiliz şu an ligde?"

"Artık hakemlerle ilgili konuşmak istemiyorum. Olan olmuş, bizim uğradığımız bir sürü haksızlık var. Beşiktaş'ın kollandığını iddia edilmesi bir şakadır herhalde. Madem kollanıyoruz biz neden lider değiliz şu an ligde? Biz kollanmıyoruz, aksine zarar görüyoruz. Rakiplerle ilgili yorum yapmıyorum ama biz kollanmıyoruz, aksine zarar görüyoruz"

"Beşiktaş'a hizmet ettiğim için çok mutluyum"

"Serdal Adalı paramı istiyorum derse biz ödemek zorundayız ne diyebiliriz ki bu işe. Serdal bey parasını ne zaman isterse biz de kollarımızı sıvar ödeme yaparız. Ben çalıştığım bu konumdan son derece rahatım. Fikret Bey ile de çalışmaktan rahatım, kendisinin bana olan sevgisini ve saygısını biliyorum. Biz yeni gelenlerin de arkasında dururuz. Ben şu an Beşiktaş'a hizmet ettiğim için çok mutluyum. Fikret Bey aday olmadığı sürece bu kulübü idare edebilecek kişilerin yanında olmak benim için onur ve vazifedir"

"20 milyon euro Cenk için çok az, hiçbir şey değil."

"Gomez ihtimali yok, görmüorum böyle bir şey. Cenk için de gideceğinden emin değiliz ki önüne birini koyalım. Cenk'in burada kalmasını istiyoruz, onunla devam etmek istiyoruz. 20 milyon euro Cenk' için çok az, hiçbir şey değil."

"Devlet, Anadolu'da her yerin stadını yaptı. Bize mi fazla görüldü Ümraniye tesisleri"

"Biz Beşiktaş için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sağ olsun Metin Albayrak çok emek veriyor ancak tesisler olmadan her şey uçup gidiyor. Ümraniye'de altyapıyı desteklemek istiyoruz. Başka türlü de futbolcu yetiştirme şansımız yok. Ümraniye'de yapılan ihalaler abuk subuk ücretler üzerinden gitti. Bizden fazla para almaya çalışıyorlar. Devlettekileri de kusurlu görmüyorum. Biz kamuya ait bir kurumuz, Türk sporuna hizmet vermek istiyoruz. Devlet, Anadolu'da her yerin stadını yaptı. Bize mi fazla görüldü Ümraniye tesisleri. 2 senemiz boşa geçti."

"Şampiyonlar Ligi finali için bu kadromuz yeterli"

"Ben transferin çok içerisinde olan biri değilim. Mali taraflarında oluyorum ben. Transferde başka arkadaşlarımız var. Biz transferde genel anlamda çalışmalarımızın karşılığını aldık. Biz Bayernle top oynayacağız falan diye transfer yapmayacağız. Biz en baştan bu seviyeleri düşünerek plan yaptık. Bizim planımız, biri giderse yerine gelecek kişiler. Bunun planlamasını yapıyoruz. Şampiyonlar Ligi finali için bu kadromuz yeterli"

"Bir transfer anca altına imza atılınca gerçekleşmiştir."

"Vida çok büyük bir futbolcu, büyük futbolcuların transferi de hemen olmaz. Vida'nın büyük futbolcu olmasından kaynaklanan bir durum da söz konusu burada. Islak imza atılana kadar geldiğini kabul edemeyiz. Bir transfer anca altına imza atılınca gerçekleşmiştir."

"Gomez'in de geri gelmek istediğini düşünüyorum"

"Tosic çok başarılı bir futbolcu. Geldiği günden beri hep çıkışta. Ben Ümraniye'de yaşayan biri olarak hiçbirinin gitmesini istemiyorum. Ama burası bir futbol kulübü, değerini bulan gider. Ama bakıyorsunuz hepsi gidiyor, geri gelmek istiyorlar sonra. Demba Ba gitti geri gelmek istiyor, Ersan, Marcelo. Gomez'in de geri gelmek istediğini düşünüyorum hatta"

"Benfica, 25'e satarsa biz de 10 milyon euro isteriz"

"Talisca muhteşem bir futbolcu. Keşke yoluna burada devam edebilse, biz kalmasını çok istiyoruz. Bu sezon sonu alırsak 25 milyon euro ödemek zorundayız. Benfica, 25'e satarsa biz de 10 milyon euro isteriz Benfica'dan. 10 milyon euro az para değil. Talisca'nın burada kalmasını biz tercih ederiz."

"Şenol Hoca'ya minnettarız"

"Oğuzhan da Tolgay da çok kıymetli oyuncular bizim için. Beşiktaş'ın onların üzerinde büyük bir katkısı var, Şenol Hocamızın da. Şenol Hoca'ya minnettarız bu konuda. Futbolcular benim çocuklarım, kardeşlerim gibi. Şenol Hocamız son derece çalışkan, prensipleri olan ve prensiplerinden asla taviz vermeyen bir yapısı var. Başarı bundan kaynaklanıyor zaten. Dürüst bir insandır, hem de çok dürüst. Hoca çok duygusaldır ama bu duyguları saklamayı ve bir yere koymayı çok iyi biliyor."

"Ben hocamın gitmesini istemiyorum"

"Ben hocamın gitmesini istemiyorum. Ben de başarılı olmak istiyorum ve gitmesini istemiyorum. Zaten şu an Lucescu orada, Fatih hoca vardı. Hocaları yıpratmaktan başka bir şey değil bu. O koltuklar boşalınca, boşta olan insanlar oraya geçmeli. Şenol Hocamızla bizim kontratımız var. Uyum içerisindeyiz ve bu şekilde devam etmek istiyoruz."

Etiketler :