Ahmet Nur Çebi'nin sözleri Beşiktaş'ı şahlandırdı

Ahmet Nur Çebi'nin sözleri Beşiktaş'ı şahlandırdı

Başkan’ın ocak ayına kadar süre verdiği Abdullah Avcı kendine geldi. Sezona 8’de 2 galibiyetle başlayan Kartal, Çebi’nin mühleti sonra çıktığı dört maçı da kazandı

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ta karanlıktan aydınlığa çıkmanın mutluluğunu yaşanıyor. Sezona kâbus gibi bir başlangıç yapan ve hem Avrupa’da hem de ligde yokları oynayan siyah-beyazlılarda yeni teknik direktör Abdullah Avcı’nın da koltuğu sallanmaya başlamıştı. Tribünlerin ısrarla istifaya davet ettiği tecrübeli çalıştırıcı, kendisini getiren Fikret Orman’ın görevi bırakmasıyla da çok ağır stres altında çalışmaya başladı. Üstüne üstlük başkanlığa seçilen Ahmet Nur Çebi de tribünlerin sesine kulak vermiş ve Abdullah Avcı için devre arasını işaret etmişti. Başkanın açıkça ocak ayına kadar takımın form durumu düzelmezse yolların ayrılacağını söylemesi Abdullah Avcı’yı âdeta kamçıladı. Sezona 8’de 2 galibiyetle başlayan siyah-beyazlılar ilk olarak derbide Galatasaray’ı mağlup etti.

Ödemeler de gelince

Ardından sırasıyla Antalyaspor, Denizlispor ve Konya karşılaşmalarından da zaferle ayrılan Beşiktaş, yeni başkan Çebi’nin ültimatomu sonrası dört maçı da kazandı. Üstelik sadece skor olarak değil futbol olarak da taraftarı memnun etti Kartal. Futbolcuların form durumu artarken özellikle takım savunmasındaki başarı dikkat çekiyor. Yeni yönetim göreve gelmeden önceki iki maçında da gol yemeyen Kartal, son altı maçta topu sadece bir defa kalesinde gördü. Beşiktaş’taki bu değişimde ocak ayına kadar verilen mühlet kadar; Başkan Çebi yönetiminin yaptığı ödemeler çok etkili oldu. Futbolcuların biriken üç aylık alacaklarının ödenmesi de doping etkisi yapınca özlenen Beşiktaş geri dönmüş oldu. (Türkiye Gazetesi - Murad Tamer)