Ajans Beşiktaş açıklamıştı. Sorunu Cyle Larin çözecek!

Ajans Beşiktaş açıklamıştı. Sorunu Cyle Larin çözecek!

Beşiktaş Kanadalı oyuncu Cyle Larin'i renklerine kattı. Ancak Kanadalı oyuncunun Orlando City ile devam eden sözleşmesi kafaları karıştırıyor.

Ajans Beşiktaş - Kanadalı forveti Beşiktaş'a öneren isim takımın dinamosu Atiba Hutchinson. Bu öneri üzerine Başkan Fikret Orman, oyuncu ve takımı ile temas kurmaya başladı. Larin, yaz transfer döneminde de Beşiktaş'ın gündemine gelmişti. Ancak oyuncunun kulübü ile anlaşma sağlanamamıştı.

Süper Lig'in ilk yarısının tamamlanmasıyla ara transfer dönemi çalışmalarını sürdüren siyah beyazlı kulüp MLS ekiplerinden Orlando City forması giyen 22 yaşındaki genç oyuncu Cyle Larin transferini tamamladı. Oyuncu bu sabah sağlık kontrollerinden geçirildi.

Beşiktaş, Kanadalı oyuncu ile sözleşmesi bitmeden sözleşme imzaladı. Cyle Larin'in sözleşmesi 2019'da sona erecekti. Larin, 1 yıl daha sözleşmesi olduğu için Orlando City tarafından kendisine verilecek cezayı kabul etti. Kanadalı oyuncu verilecek olan cezayı kendisi ödeyecek. Ancak, verilecek ceza Beşiktaş’ı da bağlarsa siyah - beyazlı kulüp cezayı ödeyecek ve ödediği miktarı Larin’in maaşından kesecek.

Yaşananların ardından Orlando City, transferde usulsüzlük olduğunu ve Larin'in MLS takımı ile sözleşmesinin sürdüğünü, Beşiktaş ile de bir anlaşma olmadığını söyledi. Beşiktaş'ta Hukuktan Sorumlu Yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu Sözcü'ye açıklamalarda bulundu.

Yazıcıoğlu ''Normalde oyuncunun sözleşmesi 31 Aralık'ta bitiyordu. Fakat oyuncu bizimle görüşmeye başlayınca kulübü tek taraflı sözleşmesini uzatmış. Tek taraflı sözleşme opsiyonu kullanımı söz konusu. FIFA tek taraflı opsiyon uzatmalarında her zaman oyuncunun lehine kara veriyor. Amerikan Federasyonu'na değil FIFA'ya bağlıyız. Dolayısıyla burada olumsuz bir durumda FIFA bizim lehimize karar verir" ifadelerini kullandı.

Etiketler :