Ali Eren Beşerler: "Rıdvan, N'Sakala'dan daha iyi"

Ali Eren Beşerler: "Rıdvan, N'Sakala'dan daha iyi"

Tümer Metin-Sergen Yalçın polemiğine eski Beşiktaşlı savunmacı Ali Eren Beşerler de dahil oldu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ta 100. yıl şampiyonluğu yaşayan Ali Eren Beşerler, birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Genç teknik direktörleri desteklediğini söyleyen Beşerler, "Erol hoca son 2-3 sezonda kendisini çıkıp ispat etmiş hocalardan biridir. süper Lig‘de istenen ve aranan teknik adamlar içersine girdi. Daha önce de Fenerbahçe’de oynamıştı ve doğal olarak takımın başına getirildi. Ben ülkede artık yeni bir dönemin başladığını düşünüyorum. Genç teknik adamları bundan sonra ligde daha fazla göreceğimizi düşünüyorum. Erol hoca da başarılı olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

'İnşallah 15-20 sene takımın başında kalır'

Ali Eren Beşerler, Sergen Yalçın’a biraz zaman verilmesi gerektiğini altını çizdi ve şöyle konuştu: "Sergen hoca ile Beşiktaş’ı başarılı buluyorum. İmkanlar biraz kısıtlı ve Sergen hoca da imkanlarla mücadele ediyor. Riskli bir ortam içerisinde geldi. 'Ben varım bu göreve talibim ve Beşiktaş’ı istenilen yere taşıyabilirim' dedi. Bizim de çok sevdiğimiz bir abimiz ve şu anda hocalığımızı yapıyor. Gelmesine çok sevindik. İnşallah 15-20 sene takımın başında kalır. Benim isteğim uzun süre Sergen hocanın Beşiktaş’ın başında kalması. Geçen sene ikinci yarı çok iyi bir çıkış yakaladı. Bu çıkıştan sonra taraftarların beklentileri ister istemez büyüdü. İkinci yarıda biraz kötü gidince eleştiriler gelmeye başladı. Bu gayet doğaldır. İyiyseniz herkes sizi alkışlar ancak kötü sonuçlar alıyorsanız eleştireceksinizdir. Eleştirmeni sizin işinizi iyi yapmadığınızı göstermez. Eleştiri her zaman insanı yukarı taşır."

'Amasız, fakatsız, lakinsiz'

"Sergen hoca Beşiktaş'ı istenilen yere getirecektir ancak şu an çok erken. Biliyorsunuz kısıtlı bir bütçeyle Beşiktaş mücadele ediyor. Yani aldığı oyunculara verilen cüzi miktarda paralar var. Kadro kalitesi diğer takımlara baktığınızda ister istemez daha aşağıda. Bu yüzden herkesin amasız, fakatsız, lakinsiz Sergen hocaya destek olması lazım. Eleştiri ama tabii ki ben de yeri geldiği zaman Sergen hocayı eleştireceğim, hepimiz eleştireceğiz. Bu hocamızı sevmediğimiz anlamına gelmez."

Tümer Metin’in Sergen Yalçın’a yaptığı eleştiriyi hoş bulmadığını söyleyen Beşerler, ‘Ülkemizde başarı kıstası ne, bunun karşılığı ne ona bakmak lazım. Şampiyon olmak. Sergen hocanın aldığı tekliflere bakarsanız küme düşmemeye oynayan takımlardı. Peki onları oradan kurtardı mı? Kurtardı. Bu bana göre bir başarıdır. Şimdi Beşiktaş’ın şampiyon olduğu kadro Sergen hocaya verildi de başarılı olamadı mı? Tüm bunlara bakmak lazım. Ben açık konuşayım Tümer Metin’in yapmış olduğu eleştiriyi doğru bulmuyorum. Hoş bulmadım" açıklamasını yaptı.

Beşiktaşlı eski futbolcuların teknik heyette olması, eski ruhu tekrar getirir mi sorusuna Beşerler, ‘Bu belki de ilerde olacak şu an bilemeyiz. Bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Sergen hoca bir kafasını kaldıramadı maalesef. Belki ben olmayacağım ama başkaları olacak , belki de ben olacağım. Olabilir neden olmasın. Belki 5-6 kişi gideceğiz, belki olmayacak. Bunun kararını verecek kişiler yönetim ve Sergen hoca. Ama dediğim gibi Sergen hoca şu anda henüz rahatlayamadı, önüne bakamadı. İnanın çok büyük sıkıntılar var öyle kolay değil. Kulübün mali durumu ortada. Hocanın içerisinde bulunduğu durumu kimse bilmiyor. Çok büyük bir yük var Sergen hocanın üzerinde. Benim çok daha önceden istediğim buydu aslında. Samet hoca da gelmişti. Biz Samet hocadan da bekledik. Ama hiçbirisi yapmadı bu teklifi. Beşiktaş’a kim sahip çıkacak? Beşiktaş’ın kendi öz evlatları. O kadar çok teknik adam dışarda arkadaşlarımız var ki. Her şekilde maaşı düşünmeyecek çok arkadaşımız var. Ancak bugüne kadar bu düşüncelerimiz gerçekleşmedi, bu gerçekleşmeyecek anlamına da gelmez" karşılığını verdi.

'Rıdvan, N'Sakala'dan daha iyi'

Rıdvan Yılmaz'ın N'Sakala’dan daha iyi bir futbolcu olduğunu iddia eden Beşerler, "Rıdvan hazır değil deniyor. Tecrübesi yok, peki kabul ediyoruz. Caner ve Gökhan’ın kontratlarının bir sene önce biteceği belli değil miydi? Neden Rıdvan bir yere verilip de 20-30 maç oynatılamadı? Bunların hepsi planlamayla alakalı. Futbolu bilen insanlar orada olmalı. Hem takımın geleceği ile ilgili hem de futbolcunun geleceği ile ilgili planlamaların kulüp tarafından ve yöneticiler tarafından doğru yapılması gerekiyor. Rıdvan kiralanmış olsaydı o Beşiktaş’a daha hazır gelecekti. Ben açık konuşayım: Rıdvan N’Sakala’dan daha iyi futbolcu" yorumunu yaptı.

'Taraftarın yüzde 90'ı Beşiktaş'a gelmesini istemedi'

Beşerler Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Abdullah Avcı için şu yorumu yaptı: "Kendisine hayırlı uğurlu olsun. Beşiktaş’a gelirken de açıkçası gelmesinden yana değildim. Kendisini sevmediğim için değil yanlış anlaşılmasın, biliyorsunuz zamanında Abdullah hoca Beşiktaş taraftarıyla havaalanında bir problem yaşadı. Taraftarların yüzde 90’ı da Abdullah hocanın Beşiktaş’a gelmesini istemiyordu. Beşiktaş’la bağdaştıramıyorlardı daha doğrusu. Ama eski başkan Sayın Fikret Orman bunların hepsini hiçe sayarak aldı Abdullah hocayı Beşiktaş’a getirdi. En ufak bir başarısızlıkta bütün eleştirilerin yoğun bir şekilde Abdullah hocanın üzerinde olacağı biliniyordu. Bundan dolayı Beşiktaş’a gelmesini istemiyordum. Kendisi iyi bir insandır. Benim teknik adamlığımı kimse tartışamaz dedi. Bütün teknik adamların teknik adamlığı tartışılıyor. Abdullah hoca ilk raundu kaybetti, şimdi ikinci raundda Trabzonspor’da inşallah başarılı olur. Trabzon’a baktığınızda orada üç yaşındaki çocuk bile futbolu çok iyi biliyor. Zaten Türk futboluna baktığımızda üst düzey oyuncuların çoğunun kökeni Trabzon’dur. Trabzon çok futbolcu çıkarıyor bu konuda. Herkes de futbolu çok seviyor orada. İster istemez biraz zor bir şehir. Allah kolaylık versin Abdullah hocaya."

Alanyaspor’u başarılı bulduğunu ifade eden Ali Eren, "Beşiktaş şampiyon olamazsa Alanyaspor’un olmasını tercih ederim. Alanyaspor zaten iyi bir takım. Sayın başkan Çavuşoğlu‘nun transferleri biz kendimiz yapıyoruz diye bir açıklamasını gördüm. Yani menajerleri var, oradan bakıyorlar, nokta atışı yapıyorlar. Sonra alıp getiriyorlar, doğrusu da bu bence. İşi bilen insanlar olursa zaten doğru yapıldığının bir örneği Alanyaspor.

'Beşiktaş olamazsa, Alanyaspor şampiyon olsun'

Alanyaspor önce yönetim kademesinde başarılı buluyorum, sonrasında da Çağdaş hocayı da buradan tebrik etmek istiyorum. O da Sergen hocanın yanında yardımcılık yaptı. Şimdi işini layığıyla yerine getiriyor. Beşiktaş şampiyon olmazsa Alanyaspor‘u şampiyon olmasını isterim açıkçası. İçimizden birisi gitti oraya, her ne olursa olsun Çağdaş hoca da Beşiktaş formasını giydi, Beşiktaş’ta antrenörlük yaptı. Öncelikle gençlerin başarıyı yakalamasını istiyoruz" dedi.

 

 

 

 

22

Ali Eren Beşerler ayrıca "Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu hastalıklar konusunda disiplin talimatı var biliyorsunuz. Belli bir oyuncudan fazlası hastalanırsa maça çıkmaya biliyorsunuz. Eğer bunu kaldıracaklarsa ortada söyleyebileceğimiz bir şey yok. Böyle canınızın istediğinde talimatları kaldırıp tekrar canınız istediğinde ekleyip devam edebileceğiniz bir şey değil futbol. Bununla alakalı Türkiye Futbol Federasyonu başka bir konuda da eleştirmek istiyorum. Bu sene antrenörlük kursu açıldı, UEFA A ve B'yi birlikte verdiler. (Skorer - Nergis Aşkın)