"Altın kafa"

"Altın kafa"

Fanatik gazetesinden Orhan Yıldırım, Beşiktaş - Kasımpaşa maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Şampiyonluk yarışına kayıpsız devam etmek isteyen Beşiktaş, istediğini aldı. Devreyi Talisca’nın kafa vuruşlarıyla iki farklı önde kapatan Kartal’dan fark beklentileri vardı. Ancak Brezilyalı’nın sakatlanıp oyundan çıkması, buna engel oldu. Kasımpaşa kalesinde bir çok tehlike atlattı. Bir de gol bulunca, maçın da havası değişti. Güneş’in ekibi üç puanı alıp, rakiplerinin maçlarını beklemeye koyuldu.

Talisca da şaştı kaldı

Brezilyalı oyuncu, bırakın kafa golünü, hava toplarına çıkmıyordu bile. Ne zaman ki Güneş odasına çağırıp, “Boy avantajın var. Zamanlaman da mükemmel. Her topa yükselip vurman lazım..” dedi. O da, çalışmaya başladı. Bu özelliğini hocası sayesinde keşfetti. Önce Antalya’da üç puanı getiren kafa golü, dün gece de, Quaresma’nın yan ortalarında, iki şık kafa golü ile kendini aşıp, şaştı kaldı!...

Kadro zenginliği bambaşka

Kartal’da Caner, Vida, Tolgay ve Lens oyuna kenarda, Tosiç tribünde başladı. Böylesine kadro derinliği sahaya da yansıdı. Pepe’nin yanına kim gelirse ritme uyuyor. Bu kez Medel vardı. Gökhan ve Adriano; her iki bek de iyi oynadı. Atiba-Oğuzhan ikilisi oyunu her iki yönde istedikleri gibi yönlendirdi. Quaresma iki asist ve bir de üst direğe nişanladığı topla maçı kapadı.

Negredo ile Babel eksik

Babel üstündeki durgunluğu bir türlü atamadı. Topu iyi saklayıp kullansa da, soldan getirip attığı şutları çıkaramadı. Negredo için özel parantez açmak gerek. İspanyol oyuncu, oyunda kaldığı süre içinde etkisizdi. Ceza alanı içinde silik kaldı. İyi niyetli olsa da, Cenk’in bıraktığı yükü taşıyacak gününde değildi..

Derslik gol

Kasımpaşa takım olarak direnç gösteremedi. Buna rağmen bireysel çıkışları oldu. Trezeguet önce direğe takıldı, ardından tüm savunmanın bakışları arasından akıl dolu gole imza attı: 2-1. (Orhan Yıldırım / Fanatik)

Etiketler :