ANALİZ | Federasyon, Kulüpler Birliği Başkanları ve Şampiyonlar! Sadece rakamlar doğru söyler!

ANALİZ | Federasyon, Kulüpler Birliği Başkanları ve Şampiyonlar! Sadece rakamlar doğru söyler!

Süper Lig'de yer alan takımların büyük bir kısmı mevcut TFF yönetiminden şikayetçi ve değişmesini istiyor.

Ajans Beşiktaş Analiz - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetiminden Süper Lig'de yer alan kulüplerin çoğu şikayetçi. TFF ve MHK'nın değişmesini istiyorlar. Ancak bazı kulüpler TFF ve MHK'nın Beşiktaş'ın kontrolünde olduğunu iddia ediyor.

Son oynanan ve 2-2 sona eren Fenerbahçe-Gençlerbirliği mücadelesinin ardından, bir gazetecinin Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman'a sorduğu "Bugün TFF Başkanı Beşiktaşlı, Kulüpler Birliği Başkanı Beşiktaşlı, maçtan önce yayıncı kuruluşta 3 Beşiktaşlı yorum yapıyor. Mücadeleniz yetecek mi?" sorusu, siyah-beyazlı taraftarların tepkisini çekti.

Biz de Ajans Beşiktaş olarak mevcut TFF yönetimindeki kupa sayılarını ve daha önce Fenerbahçeli, Galatasaraylı isimlerin başkanlık yaptığı dönemlerdeki kupa sayılarını araştırdık.

Yıldırım Demirören döneminde sonuncu Beşiktaş!

Eski Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı döneminde şu ana kadar 18 kupa verildi. Bu 18 kupanın 10 tanesini Galatasaray kazanırken, 4 tanesini Fenerbahçe, 2 tanesini Konyaspor kazandı. Beşiktaş da Konyaspor ile aynı sayıda kupayı müzesine götürdü.

Haluk Ulusoy dönemi Galatasaray'a yaradı!

1997-2004 yılları arasında TFF Başkanlığı yapan Galatasaraylı Haluk Ulusoy döneminde, sarı-kırmızılılar 5 kez şampiyon olurken, Fenerbahçe 2 kez, Beşiktaş ise 1 kez mutlu sona ulaştı. Daha sonra 2006-2008 yılları arasında başkanlık yapan Ulusoy döneminde Galatasaray 2, Fenerbahçe 1 kez şampiyon oldu.

2003-2004 sezonunda yaşananlar!

Beşiktaş, 2002-2003 sezonunda yaşadığı 100. yıl şampiyonluğunun ardından 2003-2004 sezonuna da şampiyonluğun favorisi olarak girmiş ve ilk yarı performansıyla bu teoriyi, gerçeğe çevirmişti. Ancak, sezonun ikinci yarısının başında oynanan Samsunspor maçında, hakem Cem Papila Beşiktaşlı 5 oyuncuya kırmızı kart göstererek, siyah-beyazlıların önünü kesmiş, Beşiktaş o noktadan sonra toparlanamamış ve sezonu 3. sırada tamamlamıştı. Dönemin TFF Başkanı Haluk Ulusoy, yardımcısı ise Fenerbahçe kongre üyesi olan Ata Aksu'ydu.

Ertesi sezon değişen TFF yönetiminde ise başkan yardımcılığını şu anda Fenerbahçe Asbaşkanı olan Şekip Mosturoğlu aldı. O ve sonraki sezonlarda da Beşiktaş, hakem hatalarına kurban edildi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanları!

Fikret Orman'ın, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olmasıyla, Beşiktaş'ın bu alanda da güçlendiği ve kollanmaya devam edeceği iddiaları yükselmeye başladı. Peki daha önceki Kulüpler Birliği Başkanları'nın döneminde neler yaşandı? 2005-2008 yılları arasında Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı yapan rahmetli Özhan Canaydın'ın döneminde, Galatasaray 2, Fenerbahçe ise 1 kez sezonu şampiyon olarak tamamladı.

Daha sonra Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bu görevi devraldı ve 3 dönem de Yıldırım Kulüpler Birliği'nde başkanlık yaptı. Yıldırım döneminde Beşiktaş 1 kez şampiyon olurken, Bursaspor 1 ve Fenerbahçe de 1 kez mutlu sona ulaştı. Aziz Yıldırım'ın ardından eski Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, 1 dönem Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı oldu. Demirören'in döneminde sezonu şampiyon olarak tamamlayan takım Galatasaray oldu.

Daha sonra bu görevi sırasıyla Halil Ünal, İlhan Cavcav, Göksel Gümüşdağ ve Dursun Özbek yaptı. Bu dört başkanın görev sürelerinde Galatasaray 2, Beşiktaş 2, Fenerbahçe ise 1 kez şampiyonluk yaşadı.

Beşiktaşlı Mete Kalkavan (!)

Süper Lig hakemlerinden Mete Kalkavan, başta Fenerbahçe taraftarlarınca Beşiktaşlı olduğu iddia ediliyor. Son oynanan Gençlerbirliği maçında Fenerbahçe tribünleri, Kalkavan için "Beşiktaş'ın çocuğu Mete Kalkavan" tezahüratında bulundu. Beşiktaş, Kalkavan yönetiminde 21 kez maça çıktı. Siyah-beyazlılar, bu maçların 13 tanesini kazanırken, 5 kez berabere kaldı ve 3 kez mağlup oldu. Mete Kalkavan, Beşiktaşlı futbolculara 3 kez kırmızı kart çıkartırken, Beşiktaş'ın rakiplerine hiç kırmızı kart göstermedi.

Bu sezon iki kez Beşiktaş maçına atanan Kalkavan, bu iki maçta Beşiktaşlı futbolculara 7 sarı kart gösterirken, rakiplerine 5 kez gösterdi. Kalkavan'ın yönetiminde Beşiktaş evinde Bursaspor'u 2-1 yenerken, Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı.

Mete Kalkavan özellikle geçtiğimiz sezon deplasmanda Antalyaspor ile oynanan müsabakada Aboubakar'a gösterdiği yanlış kırmızı kart ile Beşiktaşlı taraftarların yoğun tepkisini çekmiş ve o maç 0-0 sona ermişti.

Beşiktaş'ın bu sezon canı çok yandı!

Hakemler tarafından kollandığı iddia edilen Beşiktaş, bu sezon belki de hakemler tarafından en fazla canı yakılan takım. Özellikle, Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe derbisinde 1 nizami golü verilmeyen ve hakem Ali Palabıyık'ın gözünün önünde olmasına rağmen 1 %100 penaltısı verilmeyen Beşiktaş, o maçta Fenerbahçe'nin attığı 2 penaltı golü ile sahadan 2-1 yenik ayrıldı.

Fenerbahçe maçında Beşiktaş'ın nizami golüne ofsayt bayrağı kaldıran hakem Cem Satman, Beşiktaş'ın deplasanda Karabükspor ile oynadığı müsabakada da Jeremain Lens için bayrak kaldırmış ancak pozisyonun daha sonra ofsayt olmadığı anlaşılmıştı.

Birçok maçta da siyah-beyazlı takımın atakları yanlış ofsayt bayraklarıyla kesilirlen, hakemler siyah-beyazlıların yaptığı en ufak müdahalelere bile düdük çalmaktan çekinmedi.

YASAL UYARI: BU HABER "AJANS BEŞİKTAŞ" TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAKSIZ KULLANILAMAZ. Bu içerik telif hakları mevzuatınca korunur. Kaynaksız kopyalama yapanlar hakkında yasal işleme başvurulur.

Etiketler :