Ara transfer dönemi ne zaman bitecek? İşte transfer dönemi tarihleri

Ara transfer dönemi ne zaman bitecek? İşte transfer dönemi tarihleri

Spor Toto Süper Lig'de ilk devre sona ermesiyle tüm kulüplerde gözler transfere çevrildi. Peki, devre arasındaki ara transfer dönemi ne zaman başlayıp, ne zaman bitecek? İşte merak edilen tarihler...

Süper Lig'de ilk devrenin sona ermesiyle gözler ara transfer dönemine çevrildi. Futbolda "ara transfer" olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi başlıyor.  2018-2019 sezonunu ilk yarısı, Medipol Başakşehir'in liderliğinde tamamlandı. Sezonun ilk yarısı üç büyükler için pek de istedikleri gibi geçmedi. Başakşehir devreyi 35 puanla lider bitirirken, üç büyükler tarihi bir sezon geçirdi. Galatasaray'ın 29 puanla 5., Beşiktaşı'ın 26 puanla 7. olduğu ligde, Fenerbahçe 16 puanla 17. sırada, küme düşme potasında bulunuyor. Gözler şimdi ara transfer döneminde kadrolara yapılacak takviyelerde. Ligde sezonun ikinci yarısı, 18, 19, 20 ve 21 Ocak 2019'da oynanacak 18. hafta maçlarıyla başlayacak. 

ARA TRANSFER TARİHLERİ

Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonu ara transfer dönemi 4 Ocak 2019 Perşembe günü başladı. 28 gün sürecek ara transfer dönemi 31 Ocak 2019 Çarşamba günü ise sona erecek. FIFA kuralları gereği ara transfer dönemi 4 hafta (28 gün) sürüyor.

Avrupa Liglerinde ara transfer dönemi ne zaman başlıyor?

İspanya 2 Ocak - 1 Şubat

Almanya 2 Ocak - 1 Şubat

Fransa  2 Ocak - 1 Şubat

İngiltere 2 Ocak - 1 Şubat

İtalya 3 Ocak- 1 Şubat

2. LİGDE TRANSFER SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

TFF'nin yayımladığı bilgilere göre 2. Lig seviyesinde faaliyet gösteren takımlar aşağıdaki kurallara tabii tutulmaktadır;

- TFF 2. Ligde yabancı uyruklu futbolcu oynatılamaz.

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen yabancı uyruklu futbolcular, başka ülkelerin A Milli Futbol Takımında oynamamış olmaları kaydı ile vatandaşlığa kabul için yapmış oldukları ilk müracaat tarihinden itibaren, ancak beş yıl sonra Türk statüsünde oynatılabilirler. Sezonun bir yarısının içerisinde beş yıllık süresi dolanlar, o yarının başındaki transfer ve tescil döneminin başından itibaren Türk statüsünde kabul edilir.

- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak tescil edilen futbolcu sonradan başka bir ülkenin A Milli Futbol Takımında oynar ise takip eden transfer ve tescil döneminin başından itibaren müsabakalarda oynatılamaz.

YAZ SEZONU TRANSFER DÖNEMİ NE ZAMANDI?

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun aldığı karara göre 2018-2019 sezonu birinci transfer ve tescil dönemi 9 Haziran-31 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleştirilmişti.

Transfer dönemi ne zaman başlayacak? Ara transfer dönemi ne zaman? Ara transfer dönemi ne zaman başlıyor? Bu soruların cevapların haberimizde bulabilirsiniz.

Etiketler :