Atiba'ya talip mi var? Flaş açıklama: "Atiba'yı takımımda görmek isterim"

Atiba'ya talip mi var? Flaş açıklama: "Atiba'yı takımımda görmek isterim"

Olympiakos takımının Sportif Direktörü Christian Karambeu, Beşiktaş'ın iyi bir takım olduğunu ve siyah-beyazlılardan bazı oyuncularını takımında görmek istediğini söyledi.

Ajans Beşiktaş - Ajansspor'un sorularını yanıtlayan Karembeu, "Bence karşılaşmanın hakkı beraberlikti. Başlangıçta alışık olduğumuz Beşiktaş'ı göremedik. 1-1'den önce genel olarak savunma yapmayı tercih ettiler. Ancak ondan sonraki aşamada ofansif oynamaya başladılar. Bu oyuna yatkın oyuncuları var. Bizim o noktadan sonra daha dikkatli olmamız gerekirdi. Takımımızda bir teknik direktör değişikliği oldu. Yeni bir teknik adam ve alınan yeni kararlarla bu maça çıktık. İkinci yarıda ofansif gücümüzü kaybetmemizde bunun etkisi vardı" dedi.

“İSTANBUL'DA TURU ALABİLİRİZ”

Ünlü futbol adamı, İstanbul'da turu getirecek bir skor alabileceklerine inandığını söyledi:

"Olabilir. Neden olmasın? İstanbul'da turu geçeceğimize inanıyorum. İki takım da turu geçmek istiyor. Beşiktaş evinde oynayacak. Favori gözüküyor. Ama biz tur için, zafer için ne gerekiyorsa yapacağız. Deplasman takımı olmamızın dezavantajı olacaktır. Beşiktaş bize göre daha iyi bir takıma sahip. Ama biz orada istediğimiz sonucu almak konusunda kararlıyız. Büyük bir mücadele olacak. 1-1'den daha gollü beraberlik ya da galibiyet için her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ'TAN OYUNCU TRANSFER EDECEK MİSİNİZ?

Christian Karembeu, "Beşiktaş'tan beğendiğiniz ya da gelecek sezon için transfer etmeyi düşündüğümüz bir oyuncu var mı?" şeklinde soru için ise, "Hepsini transfer etmek isterim (Gülerek). Bütün oyunculara saygı duyuyorum. Ama elbette ki Aboubakar, Atiba gibi oyuncuları Olympiakos'ta görmek isterim. Fakat şunu bilmek gerekiyor ; Beşiktaş'taki kaliteli oyunculara saygı duymakla birlikte, transfer döneminde bizi sınırlayan mali fair play kuralları var. Yatırımlarımızı bu kurallara göre ayarlamak durumundayız. Beşiktaş 4 tane oyuncu satabilir. Başkan Marinakis bunu biliyor. Ama biz mali fair play kurallarını gözetmek durumundayız. Transfer pazarında mücadele ederken, çok büyük takımların yaptığı harcamaları yapamayız. Bütçe oluşturup, buna göre planlama yapıyoruz" dedi.

“TÜRK TEKNİK DİREKTÖR OLABİLİR”

Karembeu şu sanda takımın başına getirecekleri yeni teknik direktör konusunda karar vermediklerini belirterek, "Futbolcularımızın sezonun geri kalanına konsantre olmasını istiyoruz. Akademi antrenörümüz Vouzas ile devam ediyoruz. Başkan Marinakis yeni teknik direktör almaya karar verdiğinde, biz de harekete geçeriz. Şu anda biz göreve getirdiğimiz antrenörümüzün şansı nasıl değerlendireceğine bakıyoruz. Ama ilerde bir Türk teknik direktör de gündemimize gelebilir. Beğeniyle takip ettiğim Türk teknik direktörler var" ifadelerini kullandı. (Ajans Spor)