Atilla Gökçe: "Günün yıldızı..."

Atilla Gökçe: "Günün yıldızı..."

Spor Toto Süper Lig'de 27. haftanın kapanış maçında Beşiktaş, Ç.Rizespor'u deplasmanda 7-2 yendi. Köşe yazarları maçı nasıl yazdı?

Ajans Beşiktaş - Milliyet gazetesi yazarı Attila Gökçe, bugünkü köşesinde Ç.Rizespor - Beşiktaş maçını yazdı. İşte Attila Gökçe'nin yazısından bazı bölümler:

Çaykur Rizespor- Beşiktaş maçı, tam da beklendiği gibi, göz okşayan oyun ve gollerle süslendi… Süper Lig’e verilen üç haftalık aradan sonra anlaşıldı ki her iki takımın oyuncuları “Süper Lig”i özlemiş... En azından ilk yarıda hareketli, istekli, çabuk ve bireysel becerilerle örgütlenmiş bir oyun izledik.

İlk bireysel beceri örneğini Vida sergiledi. Önce Vedat Muriç’in kaleci Karius’tan aşan vuruşunu boş kale çizgisinde yakalayıp çevirdi, sonrasında da Ljajic’in kullandığı korner atışında topu “kafalayıp” Gökhan’ın uzanamayacağı köşeye atarak arkadaşlarını rahatlattı.

Beşiktaş’ın Quaresma’nın sakatlığına rağmen sahaya çıkan onbirinde eksiklik hissetmediğine tanık olduk. Sağ ve sol kanatta sık sık yer değiştirerek oynayan Lens, sol kanatta top taşıyan Caner Erkin, önünde Ljajic ve Burak’ın arkasında Dorukhan’la etkili bir oyun sergilediler. Merkezde Medel ve Atiba da oyuna iki yönlü katkıda bulundu. Beşiktaş savunmasında Gökhan, savunma bölgesinden çıkmadan kontrollü oyuna katkıda bulundu. İlk yarının en güzel  hareketi, Adem Ljajic’in uzaktan beklenmedik falsolu vuruşuyla attığı goldü.

Maçın akışını anlatırken kimseyi yanıltmayalım. Rizespor da oyuna ortak oldu. İlk yarıda fenomen oyuncu Vedat Muriç, uzun bir topla buluşup tek başına ceza alanına indi ve maça rekabet ruhunu taşıyan golü attı.

İkinci yarıda Rizespor’un oyuna ağırlık koyduğuna tanık olduk. Muriç, Samudio, Aatif , Boldrin, Aminu skor tabelasına isyan edercesine  hücuma katıldılar. Beşiktaş bu baskıya karşı paniğe kapılmadan, sakin ve rahat oyununu oynadı. Burak Yılmaz, Dorukhan’ın asistiyle golünü atarken, takımın bir parçası olduğunu da gösterdi. Kendine değil, takıma oynadı. Arkadaşlarına yol açmak için doğru koşular yaptı. Rakip stoperlerle boğuşurken hiç de şikayetçi olmadı. Ne var ki golünden sonraki hareketlerinden rahatsız olanlar gerildi. Orada da Şenol Güneş doğru bir müdahalede bulunarak Burak’ı oyundan aldı.  Abarhoun’un golüyle farkı yeniden bire indiren Rizespor, sonrasında müthiş bir sağanağa uğradı. Güven Yalçın üçleme yaptı. Arada bir de Ljajic’ten.

Günün yıldızı kim peki ? Kuşkusuz Adem Ljajic…İki gol üç asistle oynadı. Genç Dorukhan ve genç Güven de günün parıltılarıydı.

Rize’den Başakşehir’e nasıl bir mesaj gitti, onu bilemem. Beşiktaş belki de sezon sonuna kadar ulaşamayacağı bol golü ve farkı bu maçta yakaladı.  Ve tüm oyuncularıyla gövde gösterisi yaparak alkışı hak etti.

Etiketler :