Atilla Gökçe: "Hak edenler kupada oynamadı"

Atilla Gökçe: "Hak edenler kupada oynamadı"

Milliyet gazetesi yazarı Atilla Gökçe, Beşiktaş-Atiker Konyaspor maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Milliyet gazetesinden Atilla Gökçe köşe yazısında şunları yazdı: Süper Kupa’nın yeni sezonun başında oynanmasına itirazım var. Bu kupa geçen sezonun sonunda şampiyonluğu ve Türkiye Kupası’nı alan ekiplerin antrenör ve futbolcularıyla lig bittikten 3 gün sonra da oynanabilirdi.

Şenol Güneş Beşiktaş’ın başında ama Aboubakar ile Marcelo yok. Konyaspor’a bakarsak Aykut Kocaman şimdi Fenerbahçe’de. Örneğin Bajic ve Mehmet Uslu da yok. Hak edenlerin o sezon Süper Kupa’yı oynaması daha şık ve adil olurdu.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı hayırlı olsun. Bazı Samsunlu dostlar açılışta ilk resmi maçın Samsunspor tarafından oynanması gerektiğini öne sürüp, atarlanmışlar. Bence Samsun esnafına sorup öyle karar verseler daha iyi olur. Havai fişekler, çatapatlar, alev ve duman dün yine sahne dekoruydu. Neyse ki ayıp Antalya ve Eskişehir’deki gibi skandal boyutuna erişmedi.

Maça dönersek... Mustafa Reşit Akçay, Aykut hocadan aldığı Konyaspor’a bir fazla kalite kazandırmış. O da yapılan akıllı transferlerin yansıması. Boğaz’da unuttuğumuz canavar balık Kofana, meğer Konyaspor’da Fofana adıyla boy göstermiş. Dün forvet arkasında hem tek başına top taşıyıp hücumculara harika fırsatlar sundu hem de Beşiktaş’ın kazandığı toplara baskı yaparak yeniden oyun kurdu. Konyaspor belli ki bize iyi futbol sergileyecek takımlar arasında yer alacak. Dün Traore’nin attığı gol, sonrasında da penaltıdan Skubic ile buldukları ikinci sayı kupayı kazandırmaya yetti.

Beşiktaş Pepe ile savunma sorununu giderebilmiş değil. Bu defa da Marcelo’nun yeri boş. Yine de Pepe ustalıklı oyunuyla güven verdi. Yaptığı penaltıya iş kazası diyelim, olabilir. Ne de olsa ilk resmi maçını oynuyor. Negredo son yarım saatte takım arkadaşlarıyla beraber oldu. O oyuna erkenden endaze tutup ölçü koymak yanlış olur. Dün Babel, Cenk ve Caner’i çok beğendim. Atiba ve Oğuzhan durgun, Tolgay etkisiz, Quaresma da topla çok oynamaktan yorgundu. Siyah-beyazlıların biraz zamana ve Talisca işinde acele çözüme ihtiyacı var. Lig de başlıyor. Umarım daha fazla gecikmezler. 

Etiketler :